alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Afganistan'dan katılan  Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI  (sağda) 21 Nisan 2017 Cuma günü  Semerkant'ta bulunduğu sırada yerel Özbek  lokantasında bir iş yemeğine katıldı.  

11. TKG üyesi Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI iş görüşmeleri yapmak  ve yeni bağlantılar kurmak  amacıyla  Özbekistan'ın başkenti Taşkent'i  ve Semerkant'ı sık sık ziyaret etmektedir.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katıldıktan sonra İstanbul'da şirket kuran ve yarı zamanlı olarak Türkiye'de yaşayan  Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI, Türkiye'den Afganistan'a ilaç, medikal ürünler ve gıda ithalatı yapmaktadır.

alt 

12. TKG programına  Almanya'dan katılan MUHAMMED ERTURAN (ortada) danışmanlık yaptığı proje kapsamında tesis inceleme ve yönetim kadrosuna danışmanlık ile koçluk.eğiitmi vermek üzere 8-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrini ziyaret etti.

12. TKG üyesi MUHAMMED ERTURAN'ın Dubai izlenimlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmzk için arkadaşımızın facebook albününe ait bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

Türiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 12. TKG programına katılan MUHAMMED ERTURAN şirketler için organizasyon, üretim, verimlilik ve karlılık artırma, muhasebe, ticaret ve yatırım danışmanlığı hizmetleri sunan, Almanya genelinde fuar hizmetleri ve fuar organizasyonu hizmetleri veren şirket sahibidir. ATGIAD, TD-IHK ve IHK-Stuttgart üyesidir. Stuttgart TSO Meclis Üyesi ve Avrupa Türk Genç İşadamları Derneği ATGİAD Onursal Başkanıdır.  

alt

Makedonya'dan 4. TKG  üyesi ESFER ALİ  (solda)  8 Nisan 2017 Cumartesi günü Kosova'nın başkenti Priştine'de görüşmeler yaptı.  

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da  düzenlenen  4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Makedonya temsilcisi olarak katılan ESFER ALİ  halen Üsküp'te inşaat sektöründe faaliyet gösteren CEVAHİR HOLDİNG'de yönetici olarak görev yapmaktadır. 

alt

17. TKG programı heyet başkanı RECEP YILDIZ  (ortada)  Doğu Karadeniz gezisi sırasında, Almanya'daki başarılı çalışmaları nedeniyle  Altınordu Belediye Başkanı ENGİN TEKİNTAŞ'tan plaket aldı. 

 Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan Giessen şehrinde  kurulan Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korusu Derneği tarafından düzenlenen Doğu Karadeniz gezisine katılan konuklar tarihinde Altınordu Belediyesi'ni ziyaret etti. 

17. TKG heyet başkanı RECEP YILDIZ Almanya'daki fabrikasında  katmadeğeri yüksek sanayi ürünleri üretmektedir. Otomotiv, Savunma & Hava Sanayi,  Medikal Car,  Xtreh ,Medikal Cihazlaz,  MR Cihazı,  Endoskopi, Mikroskopi, Makine Sanayi  Optik ve Feinmechanik, Pffeier Vackum, Mercedes Benz, BMW, Audi parçaları  talaşlı imalat ile üretilmektedir.

alt

Azerbaycan'dan 17. TKG üyesi JAHANGİR SHEFİIZADE Bodrum'u  ziyaret ederek, 28 Nisan 2017 Cuma günü Yalıkavak Marina'da bulunan ünlü  Sait Restaurant'ın yönetiicleri ile görüşerek, Savalan marka şarapların müşterlere sunulmak üzere içecek mönülerinde yer alması için bağlantı kurdu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Azerbaycan'dan katılan JAHANGİR SHEFİZADE tarımsal üretim, gıda sanayi, üzüm ve şarap üretimi sektöründe faaliyet gösteren ve SAVALAN markası ile üretim yapan Aspi Winery adlı aile şirketinde yöneticidir. Amerika-Azerbaycan Ticaret Odası üyesidir.