9. TKG programına Irak'ın Musul şehrinden katılan İBRAHİM ARAFAT arkadaşımızı 30 Nisan 2017 Pazar günü kalp krizi nedeniyle  maalesef kaybetmiş bulunuyoruz. Kederli ailesine, yakınlarına, 9. TKG üyelerine, Türkçe Konuşan Girişimciler topluluğuna  başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. Türkçe konuşan Girişimciler programına katılan İBRAHİM ARAFAT mermer ocağı işletmecisi ve hazır giyim mağazası sahibiydi.

19-29 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen TOBB 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına yirmidört ülkeden kırk  girişimci katılmıştır.

TOBB tarafından düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programında Kerkük Türkmen İşadamları Derneği temsilcisi olarak, Irak heyetine başkanlık yapan HÜSEYİN BEYOĞLU (sol başta)  9. TKG programına Musul'dan katılan rahmetli İBRAHİM ARAFAT (sağdan 2.) ve 2. TKG program katılımcısı SALİM SUPHİ DEMİRCİ (sağ başta) 2011 DTİK Kurultayı çalışmalarına aktif katılım göstermişledi.

2011 DTİk Kurultayına katılan rahmetli İBRAİM ARAFAT'ın kurultay sırasında arkadaşları ile birlikte çeklen farklı footğraflarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

9. TKG programı Rahmetli İBRAHİM ARAFAT  (soldan 2.) arkadaşımız  dönemin Eskişehir Valisi KADİR ÇALIŞICI 'ya  (soldan 3.) kaftan takdim eden Irak heyeti  üyesi olarak TKG anılarında yaşıyor.

9. TKG  programına katılan konuk girişimciler Eskişehir Ticaret Odası'nı 20 Ekim 2008  Pazartesi günü  ziyaret etmişti.

Eskişehir TO binasında gerçekleşen toplantı Oda Başkanı CEMALETTİN SARAR, yönetim kurulu üyeleri ve Oda Meclisi üyelerinin katılımıyla yapılmıştı.

Toplantı devam ederken, Oda’yı ziyaret gelen Eskişehir Valisi KADİR ÇALIŞICI de toplantıya katılmış ve heyet üyelerine hitap etmiş, Valiye Irak grubu tarafından bir kaftan giydirilmişti.

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına kataılan Irak temsilcileri  MEZİT KASAPOĞLU (soldan 2.), KHALİD MAYAS (soldan 3.), SADİK THAMEN (sağdan 3.) ile  İBRAHİM ARAFAT (sağdan 2.) ve ADİL ŞÜKÜR MUSTAFA (sağ başta)  Eskişehir Ticaret Borsası Başkanına Kerkük resimli bir plaket  sunmuşlardı.

20 Ekim 2008  Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında, 9. TKG programı kataılımcıları  Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı  SELİM  ÖĞÜTÜR (sol başta), Meclis Başkanı  ÇETİN SIZANLI ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanmıştı.

9. TKG heyetinin ASO ziyareti sırasında, MEZİT KASAPOĞLU (sol başta), İBRAHİM ARAFAT (soldan 2.), ADİL ŞÜKÜR MUSTAFA (sağdan 2.) ve KHALİD MAYAS (sağ başta) dan oluşan Irak heyeti Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı NURETTİN ÖZDEBİR'e (soldan 3.) kaftan giydirmişlerdi.

16 Ekim 2008 Perşembe günü gerçekleşen Ankara Sanayi Odası’nı ziyareti sırasında konuk heyeti  Oda Başkanı  NURETTEİN ÖZDEBİR ve  Oda Genel Sekreteri AHMET MÜMİN YAŞAR karşılamıştı.

9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı üyeleri için 18 Ekim 2008 Cumartesi günü OSTİM Organize Sanayi Bölgesi  ziyareti düzenlenmişti.

Azerbaycan'dan PARVIZ BAKHSALIYEV (sol başta), Irak'tan ADİL ŞÜKÜR MUSTAFA (soldan 2.),  KHALİD MAYAS (soldan 3.), rahmetli İBRAHİM ARAFAT (sağdan 3.), Kosova'dan İRFAN FUSHA (sağdan 2.) A fganistan'dan KHAN MURAT HAMIDI (sağ başta) ve Özbekistan'dan ABDULHALİL VASİDOV (arka sırada) OSTİM'de iş adamları ile ikiliş görüşmelerinde buluşmuş ve yetkililerden bilgi almıştı.

9. TKG  programına  Irak'dan  katılan  rahmetli arkadaşımız İBRAHİM ARAFAT  (sol başta) ve KHALİD MAYAS (sağdan 3.)  ile  Almanya temsilcisi İSMAİL HAKKI YILDIZ  (sağdan 2.) 22 Ekim 2008 Çarşamba günü Bilecik TSO ziyareti sırasında Oda Başkanı AHMET ÖZÜNLÜ (sağ başta) tarafından yapılan tanıtımı ilgiyle  dinlemişlerdi.

Programdan önce Irak'ta tanışan ve 9. TKG programı sırasında dostlukları gelişen KHALİD MAYAS (solda) ve rahmetli İBRAHİM ARAFAT (sağda),  18 Ekim 2008 Cumartesi günü düzenlenen rehberli şehir gezisi sırasında Ankara Kalesi hakkında  verilen bilgileri ilgiyle dinlemişti.

9. TKG programı katılımcılarından Kırgızistan'dan TARIEL  SULTANOV (sol başta), Kazakistan'dan BERİK UTEMİSOV (soldan 2.) , Afganistan'dan KHAN MURAT HAMIDI (soldan 3.),  Irak'tan rahmetli  İBRAHİM ARAFAT  (sağdan 3.)  ve Almanya'dan EFENDİ AYGÜN (sağdan 2.),  Moldova'dan DMITRI   BABOV (sağ başta)  Yurtdışı Eğiitm ve Öğretim Genel Müdürü  HASAN KAPLAN ile16 Ekim 2008 Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığındaki makam odasında görüşmüştü.