alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Pogramı'na  Afganistan'dan katılan  Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI konuklarını 15 Mart 2017  Çarşamba akşamı  Eyüp sırtlarındaki seyir terasında muhteşem Haliç manzarası eşliğinde ağırladı.

Afganistan'dan 11. TKG üyesi Dr. AHMAD ARSALAN  KARİMİ  İstanbul'un tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini barındıran köşelerinde vakit geçirmeyi tercih etmektedir.   Afganistan'dan gelen konukları ve İstanbul'da yaşayan dostları ile İstanbul'un güzellikleri keşif turlarına çıkmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katıldıktan sonra İstanbul'da şirket kuran ve yarı zamanlı olarak Türkiye'de yaşayan  Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI, Türkiye'den Afganistan'a ilaç, medikal ürünler ve gıda ithalatı yapmaktadır.

alt

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan YULİYA KUCHMA danışmanlık ve tercüme şirketi sahibidir.  

12. TKG üyesi YULİYA KUCHMA Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğunda Kültür Ataşesi olarak görev yapan eşi ve çocukları ile birlikte Haziran 2011'den bu yana İstanbul'da yaşamaktadır. 

alt

İstanbul'un güzel köşelerini sık sık ziyaret eden KARİNA TOLSTYAKOVA  İstanbul Boğazı kıyısındaki yürüryüşünü  29 Nisan 2017 Cumartesi günü Boğaziçi Köprüsü fotoğrafı ile belgeledi.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Ukrayna'nın başkenti  Kiev'den katılan  KARİNA TOLSTYAKOVA programdan sonra Marmara Üniversitesinde yüksek lisans yapmış ve 2016 Ağustos ayının ilk haftasında  okul arkadaşı ile evlenerek İstanbul'a yerleşmiştir.  

Halen Rus ve Ukrayna şirketlerinin Türkiye ile ticari ilişkilerinde çevirmenlik ve danışmanlık hizmeti vermekte olan 13 TKG üyesi KARİNA TOLSTYAKOVA DEMİRKILIÇ arkadaşımıza İstanbul'daki yaşamında mutluluk diliyoruz.  

alt

15. TKG programına Bulgaristan'dan katılan MECBURE EFRAİMOVA baharın müjdecisi lalerin en yoğun oladuğu Emirgan Korusu'nu 2 Nisan 2017 Pazar günü ziyaret etti. 

15. TKG üyesi MECBURE EFRAİMOVA'nın Emirgan Korusu ziyaretine ilşkin farklı fotoğraflara arkadaşımıızn facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Malatya, Gaziantep ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'ın Ruscuk ilinden katılan  MECBURE EFRAİMOVA Türkiye ile Kültürel İlişkiler GÜNEŞ Derneğinin kurucu başkanıdır.

15. Türkçe Konuşan Grişimciler Programı üyesi MECBURE EFRAİMOVA  Balkan Türk Kadınlar Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Dernek tarafından, Türk dilini ve kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Ayrıca Türk ve Azerbaycan Diyaspora Koordinasyon Komisyon üyesidir. Bir süredir İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır.

alt

17. TKG üyesi YULİYA STRUNENKOVA  eşi ve kızı ile birlkte baharın nazik çiçekleri laleleri görmek için İstanbul'un tarihi köşesi,  Sultanahmet Meydanı'nı  ziyaret  etti. 

17. TKG Programı katılımcısı YULİYA STRUNKOVA'nın lale turuna ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Rusya Federasyonu'na bağlı TATARİSTAN  Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'dan katılan YULİYA STRUNENKOVA turizm ve konaklama hizmetleri sektöründe çalışmaktaydı.

Programdan sonra bir süre İstanbul'da turizm firmasında görev yapan YULİYA STRUNENKOVA, Kazan'a dönerek,  aile işletmesi hostelin devir işlemlerini tamamlamış ve 21 Temmuz 2015 tarihinde yeniden İstanbul'a gelerek çalışmaya başlamıştı.  Evlenerek, İstanbul'a yerleşen  değerli arkadaşımıza yeni yaşamında başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. 

alt

1. TKG Programı'na Makedonya'dan katılan KEMAL NAZIM  kızları ile birlikte 15 Nisan 2017 Cumartesi günü Batışehir konutlarının soyal tesislerinde keyifli anlar paylaştı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Mayıs 10 Haziran 2005 tarihlerinde Ankara, Bursa ve İstanbul'da  düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan  KEMAL NAZIM,  Makedonya Türk SivilToplum Teşkilatları  Birliği (MATÜSİTEB) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. 

Eşi ve çocuklarını  İstanbul'a yerleştiren 1. TKG üyesi KEMAL NAZIM  yarı zamanlı olarak İstanbul'da yaşamakta ve ticari işlerini koordine etmektedir.