alt

Kazakistan'dan 19. TKG Üyeleri YELİK SOLTANAYEVA (sol başta) ve MARAT SHYRYMBAYEV  (soldan 4.)  ve YERBOL JOBOLDİNOV  Almaty'de Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaşkanYardımcısı SAYİT YUSUF'un  (soldan 5.) katılımıyla düzenlenen  "Kazakistan Türkiye Mezunları Buluşması"na destek verdiler. 

alt

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)  25 Mart 2017 Cumartesi günü Almaty'de "Kazakistan Türkiye Mezunları Buluşması” düzenlendi. 

19. TKG üyesi YERBOL JABOLDİNOV da Kazakistan Türkiye  Mezunları Buluşmasına katılarak, destek verdi.

TOBB tarafından düzenlenen 19. TKG programı katılımcısı YERBOL JABOLDİNOV Almaty şehrinde yaşamaktadır.  Gazi Universitesi. İktisadi ve İdari Bilimler  Fakultesinden  1999 yılında mezun olmuştur.  Lojistik, taşımacılık, kurye hizmetleri, devletin satın alma ihaleleri, hastane malzemeleri, catering  (hazır yemek) hizmeti, genel ihracat ve ithalat konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. KAZKA ve ABA Dernekleri üyesidir.

Kazakistan Türkiye Mezunları Buluşmasına katılan T.C. Almaty Başkonsolosu RIZA KAĞAN YILMAZ   yaptığı konuşmada; bu yıl ilk kez düzenlenen buluşmanın, gelecek yıllarda da yapılmasını arzu ettiğini belirtti.

Türkiye Mezunları buluşmasına  Avrasya Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Nevzat Şimşek  ve Türkiye üniversitelerinden mezun olan Kazak vatandaşları ve Türk işdamları da katıldı. 

alt

YELİK SOLTANAYEVA (sol başta) T.C. Almaty Başkonsolosluğu  Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır. Al-Farabi Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Türk Dili Bölümünden mezundur.  Ayrıca, AÜ Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesidne konuk öğrenci olarak  bir yıl öğrenim görmüştür.

Kazak ve Türk milli marşların okunmasıyla başlayan etkinlikte  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının eğitim faaliyetiyle ilgili hazırladığı sinevizyon çalışması gösterildi.

Resepsyon programı kapsamında, Türkiye üniversitelerinden farklı dönemlerde mezun olup, şuan Kazakistan’ın çeşitli sektörlerinde çalışmakta olanlar daha da yakından tanışma fırsatını elde ettiler.

alt

Türkiye mezunlarından  19. TKG programı katılımcısı MARAT  SHYRYMBAYEV  yaptığıkonuşmada;  “Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını aldığı zor döneminde, Kazakistanlı gençlere kendi üniversitelerinde kaliteli eğitim alma imkanı sağlayan Türkiye'nin bu yardımı ve desteği, Kazakistan ile olan kardeşliğinin delili olduğunu" belirtti.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı,  Koceli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan MARAT  SHYRYMBAYEV, Almaty şehrind eyaşamaktadır. Gazi Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Maliye Bölümünden1998 yılında mezun olmuştur. Halen  toplu konut yarımları yapan, inşaat malzemesi (beton üreten, bordür ve beton kanalizasyon halkaları) üreten, büyük çimento siloları sahibi olan şirkette üst düzey yöneticidir.

alt

Kazak Haber sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

HaberTürk sitesinde yayınlanan Kazakistan Türkiye Mezunları Buluşması haberine bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

YTB Başkan Yardımcısı SAYİT YUSUF (solda) yıllar sonra MARAT  SHYRYMBAYEV  (sağda) ile yeniden göüşmekten memnun oldu.            

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nn facebook sayfasında yayınlanan fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.