alt

19. TKG üyesi Dr. ERİON CEREKJA  (solda)  TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı  FAİK YAVUZ (sağda) ile 28 Mart 2017 Salı günü başkent Tiran'da düzenlenen  "Arnavutluk-Türkiye Tarım İş Forumu" sırasında yeniden görüşmekten memnun oldu.

Türkiye'nin tarım alanında mevcut dış ticaret hacminin arttırılması, yeni ticaret ortaklıkları geliştirmesi ve tarım sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarının farklı ülkelerde yeni ilişkiler geliştirmesi için T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından  düzenlenen "Tarım İş Forum"'larının altıncısı olan "Türkiye - Arnavutluk Tarım İş Forumu" 28 Mart 2017 tarihinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gerçekleştirilmiştir. Tarım İş Forumu'na iki ülkeden 200'e yakın iş insanı katılım sağlamıştır. 

Tarım İş Forumu hakkındaki ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.  

alt

TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi  ve Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı FAİK YAVUZ  (soldan 3.) , Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tiran’da düzenlenen Türkiye-Arnavutluk Tarım İş Forumuna katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Arnavutluk Tarım, Kırsal Gelişim ve Su Yönetimi Bakanı Edmon Panariti’nin birlikte ev sahipliği yaptığı Forum’a, 200’ün üzerinde Türk ve Arnavut özel sektör temsilcisi katıldı. 
 
Türkiye-Arnavutluk İş Konseyi Başkanı Mehmet Usta ve Arnavutluk-Türkiye İş Konseyi Başkanı Erion Cerekja’nın da katılımcılara hitap ettiği Forum’da, Arnavutluk’taki tarım ve hayvancılık potansiyelinin hayata geçirilmesi ve iki ülke arasında artırılabilir işbirliği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. 

Ankara Ticaret Borsası web sayfasında yayınlanan Arnavutluk-Türkiye Tarım İş Forumu haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Tarım İş Forumun açılış bölümünde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, iki ülke Cumhurbaşkanlarının dış ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini belirterek bu konuda Türkiye ve Arnavutluk'un tarımsal iş birliğini arttırmaya yönelik olarak ciddi çalışmalar gerçekleştirip bir yol haritasının belirlendiğini ifade etmiştir.

Arnavutluk-Türkiye Tarım İş Forumu konusunda TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

Dünya Gazetesinde yayınlanan habere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen  19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Arnavutluk temsilcisi olarak katılan Dr. ERİON ÇERAKJA DEİK Arnavutluk Türkiye İş Konseyi Başkanı olarak görev yapmakta ve  başkent Tiran'da yaşamaktadır.

Dental, medikal, kozmetik sektörlerinde ticaret yapan, ecza deposu olan ve sektörle ilgili kurs, konferans vb. eğitim programları düzenleyen şirket sahibi olan Dr. EİON CEREKJA  Tiran Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye temsilcisidir. SOS Çocuk Köyleri sivil toplum kuruluşunda  başkan yardımcılığı görevini gönüllü olarak yürütmektedir.