alt

1. TKG programına Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinden katılan GALİP SABAHATTİN GALİP (sağda) eşi  ve arkadaşları ile birlikte 15-18 Mayıs 2017  tarihleri arasında İspanya'yı ziyaret ederek, tarihi şehirleri gezdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Bursa ve İstanbul illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Batı Trakya temsilcisi olarak katılan GALİP SABAHATTİN GALİP  Batı Trakya Eğitim Vakfı Yönetim Kururlu Başkanı  olark görev yapmaktadır.

GALİP GALİP 1. TKG programna katıldığı dönemde  demir ürünleri başta olmak üzere genel ticaretle uğraşmaktaydı.

alt

KKTC'den 7. TKG üyesi MUHİT İNCE  (sağda) eşi ile birikte 8 Mayıs 2017 tarihinde itibaren ABD'de bulunduğu on günlük sürede, iş görüşmeleirnin yanı sıra, kıtanın  doğu kıyısındaki  Newyork kentinden başlayarak, yüksek lisans öğrenimi gördüğü Ohio,  eğlence merkezi Las Vegas ve batı sahiindeki Santa Monica olmak üzere farklı şehirleri ziyaret etti ve eski dostları ile buluştu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul ilerinde düzenlenen 7. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC temsilcisi olarak katılan MUHİT İNCE Uğur, Mondial ve Karcher vb büyük markaların KKTC temsilcisi olan aile şirketi İnce Elektronik  firmasında direktör olarak görev yapmaktadır. 

7. TKG programı katılımcısı MUHİT İNCE ayrıca  IQS Kıbrıs Sigara Bıraktırma Merkezi direktörü olarak görev yaparak sosyal sorumluk görevi üstlenmiştir.

alt

Bulgaristan'dan 8. TKG üyesi   VEZHDİ KEMAL ORMANOV  iş görüşmeleri yapmak ve arkadaşları ile  buluşmak  amacıyla  Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da bulunduğu 9 Mayıs 2017 Salı akşamı ünlü Kızıl Meydan'ı ziyaret etti. 

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da  düzenlenen 8. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan VEZHDİ  KEMAL  ORMANOV PVC/AL doğrama, OSB, MDF, HDF ticareti ile uğraşan, inşaat, konut, otel inşaatı yapan firma sahibidir. 

alt

Arnavutluk'tan 9.TKG üyesi ASTRİT KURTİ (solda) Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 23-26 Şubat 2017 tarihleri arasında 38. kez düzenlenen ITTFA Uluslararası Belgrad Turizm Fuarı sırasında 23 Şubat 2017 Perşembe günü  Crvena Zvezda - Galatasaray takımları arasında oynanan  basketbol maçını izledi. 

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Arnavutluk'tan  katılan ASTRİT KURTİ (solda), turizm sektöründe ulaşım, konaklama hizmetleri veren "İnTour" şirketinin sahibidir. Ticaret Odası Üyesidir.

alt

13. TKG üyesi KARİNA TOLSTYAKOVA  eşi ile birlikte 18-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında ziyaret ettiği  ABD'de  başta Newyork olmak üzere, Chicago, Baltimore, Philadelphia, Ohio, Washington, Pensilvanya kentlerini gezdi.   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'nın başkenti  Kiev'den katılan  KARİNA TOLSTYAKOVA programdan sonra Marmara Üniversitesinde yüksek lisans yapmış ve 2016 Ağustos ayının ilk haftasında  okul arkadaşı ile evlenerek İstanbul'a yerleşmiştir.  

Halen Rus ve Ukrayna şirketlerinin Türkiye ile ticari ilişkilerinde çevirmenlik ve danışmanlık hizmeti vermekte olan 13 TKG üyesi KARİNA TOLSTYAKOVA DEMİRKILIÇ arkadaşımıza İstanbul'daki yaşamında mutluluk diliyoruz. 

alt

15. TKG programına Kazakistan'dan katılan SHOLPAN  SYRGABAYEVA Prag ziyareti sırasında, 29 Mart 2017 Çarşamba günü tarihi köprü Charles Bridge'den tarihi kenti izledi.

15. TKG üyesi SHOLPAN  SYRGABAYEVA  Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bulunduğu sıtrada, 2 Nisan 2017  Pazar günü şehir gezisi sırasında, Nazım Hikmet'in şiirinde adı geçen Cafe Slavia'yı ziyaret ederek, ünlü Türk Şairini gönlünden bir kez daha  selamladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan SHOLPAN SYRGABAYEVA T.C. Astana Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak çalışmaktadır. 

alt

18. TKG programına Almanya'dan katılan PINAR ÖZYILMAZ (ayakta, ilk sırada, sağdan  3.) 10-14 Haziran 2017 tarihleri arasında Yoganeture firmasının İspanya'nın Mallorca Adasında düznlediği yoga kampına katılddı. 

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı PINAR ÖZYILMAZ    Almanya'nın Köln şehrinde yaşamaktadır, tanıtım ve reklam ajansı sahibidir. Köln (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 

18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ Köln Türk Musiki Korosu  Başkanı olarak Türk Müziği çalışmaları ile kültürel köprüler kurmaktadır.