alt

12. TKG programına Almanya'dan katılan SÜREYYA İNAL, bahar tatilini değerlendirerek,  Gezginler Kulubü tarafından 16-23 Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya ve Fethiye bölgesinde düzenlenen "Best of Likya" gezisine katıldı.

Gezginler Kulübü tarafından düzenlenen tur programı Anadolu'nun kadim uygarlıklarından Likyalıların izinde, Ölüdeniz'den başladı ve Kalkan'da sona erdi. Bu yedi günlük doğa yürüyüşü sırasında, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Yediburun, Xantos-Letoon Antik Kentleri, Patara, Kalkan ve çevresi ziyaret edildi.

12. TKG üyesi SÜREYYA İNAL'ın  Likya yolculuğuna ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak münkündür. 

TOBB tarafından 8-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'nın başkenti Berlin'den  katılan SÜREYYA İNAL,  mali müşavirlik ve hukuk danışmanlığı yapan şirket sahibidir.

Almanya’da ticaret kültürü ve iş yapma yöntemleri konusunda Almanya’da yatırım yapan şirketlere danışmanlık hizmeti vermekte olan SÜREYYA İNAL MÜSİAD, DEİK  ve TD-IHK  üyesidir.

12. TKG programı katılımcısı SÜREYYA İNAL' ın başarılı meslek yaşamı konusunda TKG web sayfasında yayınlanmakta olan özel habere bu linkten ulaşılmaktadır.  

alt

13. TKG programına  İran'ın başkenti Tahran'dan katılan NASTARAN POURDOWLAT (soldan 2.)  Nevruz Bayramı tatilini değerlendirerek,  20-26 Mart 2017 tarihleri arasında eşi ve çocukları ile birikte Antalya'yı ziyaret ederek, çevreyi gezdi.   

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı  NASTARAN POURDOWLAT  başta medikal ürünler olmak üzere, ticaret sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir.

alt

12. TKG programına Afganistan'dan katılan  ENAYETULLAH M. KARİM ZARE (solda)  21 Nisan 2017  Cuma günü  iş göüşmeleri yapmak üzere Ege Bölgesinde bulunan Nazilli'yi ziyaret etti.

12. TKG üyesi ENAYETULLAH M. KARİM (ZARE)    Su sondajı ve zemin etütleri yapan şirket sahibidir. Aydın Afganistan Eğitim ve Kültür Derneği üyesidir. Bir süre önce ailesi ile birlikte  Konya'ya yerleşerek, PIRAMIT JEOTERMAL SONDAJ Limited Şirketi'ni kurmuştur.  jeotermeal  ve searcılık sektörlerinde çalışan firmalarla işbriliği yaparak, proje ortklıkları geliştirmektedir.

alt

10. TKG  üyesi SALİH KARATEPE  Almanya'dan 2017 Nisan ayının ilk haftasında  İzmir'e giderek arkadaşları ile buluştu ve  uzun kış mevsiminin yoğunluğunu ve  yorgunluğunu Urla sahilinde 5 Nisan 2017 Çarşamba günü  dinlenerek,  kısa sürede unuttu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan SALİH KARATEPE  Almanya'daki işlerinin yanısıra  Türkiye'de kurduğu şirketin teknik kadrosu ile Türkiye, Kafkaslar ve Ortadoğu'daki  büyük fabrikalara makine  ve ekipman kurulum ve bakımı konularında  teknik destek hizmetleri vermektedir.

alt

11. TKG programına Afganistan'dan katılan  Dr. AHMAD ARSALAN KARİMİ  30-31 Mart 2017 tarihlerinde Antalya tatili sırasında Manavgat Şelalesini de ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katıldıktan sonra İstanbul'da şirket kuran ve yarı zamanlı olarak Türkiye'de yaşayan  Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI, Türkiye'den Afganistan'a ilaç, medikal ürünler ve gıda ithalatı yapmaktadır.

alt

17. TKG programına Afganistan'dan katılan MUSTAFA ELMİ  çalışma ziyareti kapsamında  Ankara'da bulunduğu 7 Mart 2017 Salı günü  Park Otel'de konakladı. 

17. TKG üyesi MOHD MUSTAFA ELMİ programa katıldığı sırada, Afganistan’da, Birleşik Arap Emirliklerinde  ve ABD’de ofisleri olan ve ithalat,  tedarik  ve genel ticaret alanlarında  faaliyet gösteren United Capital Investments Group şirketinin Afganistan- Kabil Ofisinin üst düzey yöneticisi olarak görev yapmaktaydı. Siyasetle yakından ilgilenen MUSTAFA ELMİ  Hükümet çevreleri ile yakın ilşkiiçinde çalışmaktadır. Halen Afganistan Dışişleri Bakanlığında görev yapmaktadır. 

alt

Bulgaristan'dan 19. TKG programı heyet başakanı ŞENER SABRİ (sağda) Çin'in Şhangay şehrinde düzenlenen Ev Tekstili Fuarı öncesinde İstanbul'da birkte iş yaptığı firmaları ziyaret etti ve 6 Mart 2017 Pazartesi günü Laleli semtinde   tarih lokantada konuk oldu.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kıcaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ  Bulgaristan'ın  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group adlı şirketin sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır. 

alt

1. TKG programına Kosova'dan katılan ADNAN MUHAMETİ (sağda) eşi ile birlkte katıldığı Çorlu iş gezisi sırasında,  14 Nisan 2017 Cuma günü Hilton Garden Inn Otel'de konakladı.  

1. TKG üyesi ADNAN MUHAMETİ Kosovalı girişimcilerden oluşan heyet ile gerçekleştirdiği  Çorlu ilçesinde  faaliyet  gösteren Esnaf Odaları ve iş dernekleri ziyaret programında yararlı bağlantılar kurdu ve işbirliği görüşmeleri yaptı. 

1. TKG programı katılımcısı ADNAN MUHAMETİ'nin Çorlu çalışma ziyretine ait izlenimlerine arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafından Haziran 2005'de Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'nın Prizren şehrinden katılan ADNAN MUHAMETİ araba muayene istasyonu işletmektedir. Ayrıca inşaat ve dekorasyon işleri yapmaktadır. 

alt

1. TKG programına Makedonya'dan katılan  KEMAL NAZIM (solda)  çocukları  ve arkadaşları ile birlikte 5 Mart Pazar  günü İstanbul yakınlarındaki Polonezköy'ü ziyaret ederek,  açık havada, doğa ortamına renkli  ve neşeli  bir gün geçirdi.

1. TKG üyesi KEMAL NAZIM'ın Polonezköy'de çocukları ile doğa ile tanışma izlenimlerine arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşaılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Mayıs 10 Haziran 2005 tarihlerinde Ankara, Bursa ve İstanbul'da  düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan  KEMAL NAZIM,  Makedonya Türk SivilToplum Teşkilatları  Birliği (MATÜSİTEB) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.