alt

10. TKG programına Arnavutluk'tan katılan ELİF KASACI (soldan 2.) Kanada'nın Ottawa kentinde psikolpji  dalında yüksek lisans eğitimi yaptığı dönemdeki sınıf arkadaşları ile birlikte mezun olduktan sonra vaktiyllee ders aldıkları hocalarını konuk etmenin memnuniyetini paylaştı. 

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan  ELİF KASACI  üniversitenin ara dönem tatillinden yararlanarak, Costa Rica'da kış ortasında çok renkli bir tatil yaptı. 

10. TKG üyesi ELİF KASACI, programa katıldığı sırada başkent iran'da bulunan T.C. Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktaydı.Halen Kanada'nın Ottawa kentinde, kendi ofisinde hasta kabul eidyorr ve  psikolog danışman olarak görev yapıyor. 

alt

10. TKG programına Bulgaristan'dan katılan TİMUR HALİLOV (solda) yakın arkadaşı ile birlikte haftasonu tatilinden yararlanarak Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ı ziyaret etti.

alt

TİMUR HALİLOV  Hollanda gezisi sırasında,  5  Mart 2017  Cumartesi  günü düzenlenen  "Don't let daddy know Aamsterdam 2017" etkinliğine katıldı.

10. TKG üyesi TİMUR HALİLOV  karayolu ile sık sık Avrupa kentlerini ziyaret etmekte, piyasa araştırmaları yapmakta ve kentlerin tarihi bölgelerini gezerek, yolculuğunu renklendirmektedir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından  Ankara, Beypazarı, ve İstanbul'da  düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan TİMUR HALİLOV  sahibi olduğu TES Consulting  Ltd. şirketi ile Bulgaristan'da iş yapan şirketlerle çeşitli konularda danışmanlık hizmeti vermektedir. 

alt

10. TKG  programına Kırızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU  Kuzey Avrupa Ülkelerini kapsayan çalışma gezisi kapsamında Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ı da ziyaret etti.

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU arkadaşları ile birlikte gerçekleştirdiği  Avrupa'nın kuzey ülkelerinin başkentlerini ziyaret programı kapsamında  Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 10 Mart 2017  tarihinde başlayan gezinin ardından  Latvia'nın başkenti başkent Riga'ya gitti.   

alt

10. TKG programı katılımcısı TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sağda) Helsinki'de görüştüğü yetkillere  yayaınlamış olduğu MANAS Destanı kitabını armağan etti.   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. TKG programına Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır. 

alt

Kosova'dan 10. TKG programı katılımcısı  ENİS CABRATİ Şubat ayının son günlerinde eşi ile birlikte çıktğı Balkanlar gezisinde karayolu ile Hırvatistan'ın sahil şehri Dubrovnik'i ve Karadağ'ın  tarihi kenti Kotor'u ziyaret etti.

alt

10. TKG üyesi ENİS CABRATİ (solda), Balkanların en genç ülkesi  Montebegro-Karadağ'ın bozulmadan korunmuş olan ortacağın liman kenti Kotor'u

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Beypzarı  ve İstanbul'da düzenlenen 10.Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova temsilcisi olarak katılan ENİS CABRATİ (solda),  Prizren şehrinde otomotiv yedek parça toptan ve perakende ticareti yapan, servis istasyonu işleten  aile şirketi Burak Otomotiv'de yönetici olarak görev yapmaktadır.

alt

10. TKG programına Sırbistan'ın Novi Pazar şehrinden katılan SENAD AMRA KARIŞIK (sağda) geleneksel yaz  buluşması nedeniyle oğulları ile birlikte geçen yıl olduğu gibi Kosova'nın başkenti Pristine havaalanında İstanbul uçağını bekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 10. TKG programına Sırbistan'ın Sancak Bölgesinden katılan SENAD AMRA KARIŞIK tekstil ürünleri ticareti, su temizleme ürünleri, su pompaları ve tekstil  kimyasalları ticareti ile uğraşan şirket sahibidir.