alt

9. TKG programına Irak'tan katılan KHALİD MAYAS (solda) ve Kosova temsilcisi İRFAN FUSHA (sağda)  programdan sonra yıllar sonra ilk kez  28 Şubat 2017 Salı akşamı Ankara'da buluştu. 

9. TKG programına Prizren'den katılan İRFAN FUSHA  Kosova Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak  Oda Başkanı Safet Gerxhaliu'nun TOBB ziyaretine eşlik etmek üzere Ankara'ya geldiğinde, ailevi nedenlerle Ankara'da bulunan Kerkük'ten KHALİD MAYAS ile görüşmekten memnun oldu.   

alt

Armada AVM'nin  yanındaki Yaşam Sokağında buluşan ve 9. TKG üyeleri İRFAN FUSHA (solda) ve KHALİD MAYAS  (sağda)  9. Trkçe konuşan Girimciler programı sırasında başlayan dostluklarını geliştirme fırsatını değerlendirdiler. 

9. Türkçe Konuşan Girişimciler  programı katılımcısı İRFAN FUSHA,  Kosova'nın Türk şehir Prizren'de süt ürünleri ve konserve, turşu, reçel, temzlik malzemleri, şampuna vb. kalemlerin üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca kurmuş olduğu iki farklı alışveriş merkezinde çok sayıda Türk ürününü pazarlamaktadır. Projesi hazırlanan outletin inşaatına ise  bahar aylaraında başlamayı planlamaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. TKG programına katılan KHALID RAFEEQ TAWFEEQ MAYAS müteahhitlik, bina, kanalizasyon ve elektrik inşaat işleri yapan, ayrıca kargo taşımacalığı yapan ve  para transferi  işleriyle ilgilenen  şirket sahibidir. Kerkük Üniversitesi Kerkük Cumhuriyet Hastanesi binaları şirketin tamamladığı işler arasındadır. Türkmen İş Adamları Derneği, Irak Müteahhitler Birliği, ABD-IRAK Sanayi Ticaret Odalar Birliği üyesidir.

alt

9. TKG programına Almanya'dan katılan İSMAİL HAKKI YILDIZ  5 Mart 2016 Pazar günü Düsseldorfdan Ankara'ya uçmuş ve kara yolu ile baba/dede ocağının bulunduğu  Kayseri'nin Develi ilçesine gitmiştir. 

9. TKG üyesi İSMAİL HAKKI YILDIZ  aile üyeleri ile görüşmek üzere Develi'de bulunduğu sırada  mezun olduğu liseyi de ziyaret etti ve duygulu anlar yaşadı.

İSMAİL HAKKI YILDIZ'ın DeveliLisesi ziyaretine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafından düzenlenen  9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan İSMAİL HAKKI YILDIZ enerji nakil hatları (yüksek gerilim hatları) inşaatları yapan şirketin sahibi ve üst düzey yöneticisidir.  Kayseri'nin  Develi ilçesinde doğmuştur. Almanya'da ve Avrupa'da enerji hartları inşaatında müteaahit olarak başarılı işlere imza atmaktadır. Şirket merkezini yakınlarda Ankara'ya taşımıştır.