alt

10. TKG programına İran'dan katılan HOSSEİN ARİAN (sağdan 3.) 6-9 Şubat 2017 tarihlerinde  düzenlenen 10. Uluslararası Tahran  Turizm ve Yan sanayi Fuarı'na katılan İzmir Valiliği heyetine yardımcı oldu. 

10.Tahran Turizm Fuarı, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zehra Ahmedipur, İran Kültür ve İrşad Bakanı Rıza Salihi Emiri, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, T.C. Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in  katılımıyla 06 Şubat 2017 Pazartesi günü törenle ziyaretçilere açıldı.

T.C. Tahran Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği bünyesinde açılan Türkiye standı içerisinde Nevşehir, Afyon ve Antalya gibi şehirlerimiz yer almışlardır. Ayrıca İzmir Valiliği, Kuşadası Belediyesi, Trabzon Ticaret Odası ve Atlas Jet gibi kuruluşlar da müstakil standlar açmışlardır.

İran'ın başkenti  Tahran'da  Uluslararası Fuar Alanın’da düzenlenen 10. Uluslararası Turizm  Fuarı'na, e-turizm şirketleri, seyahat acentaları, Hava yolları, deniz yolları ve demir yolları şirketleri, banka ve sigortacılık hizmetleri, Ttrizm vakıfları, dernekleri ve akademileri, sağlık / spor / Hacı Yolculuğu ve eko turizm şirketleri, süreli yayınlar, kitaplar ve rehber kitapları, oteller, konukevleri ve tatil köyleri, müzeler, el sanatları, sanat ve geleneksel sanatlar, turizm yatırım plan ve projeleri, serbest bölgeler, her türlü otel ekipmanları üreticileri katılarak, tanıtım yapmıştır.

alt

10. TKG üyesi HOSSEİN ARİAN  (sol başta) Tahran Turizm Fuarında İzmir standını ziyaret eden Büyükelçi ve Bakan Yardımcısı ile yakından ilgilenerek, bilgi sundu.  

Fuara katılan T.C Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan  Tekin ile iki ülke arasında Turizm işbirliği konularında ve yaşanan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Özellikle THY'nun Tahran-İzmir arasında direk deferlerinin başlaması gündeme gelmiştir. 

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Tahran'dan katılan HOSSEİN MEHRDAD ARİAN (soldan 3.) ailesi ile birilikte  yarı zamanlı olarak İzmir'de yaşamakta ve kurucuus olduğu Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği'nin başkanlığını yürütümektedir. 

10. Uluslarasaı Tahran Turizm ve  Yan Sanayi Fuarı İran İslam Cumhuriyeti Kültür Mirası, El Sanatları ve Turizm Kurumu’nun desteğiyle düzenlenmiştir. Bu  fuar İran’da turizm alanında en önemli resmi etkinlik olarak, Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) takviminde kayıtlıdır.

Türkiye'nin dışında; Tayland, Kore, Malezya, Endonezya, Ermenistan, Yemen, İspanya, Hindistan, Vietnam, İsviçre, Rusya ve Gürcistan'da  2017 Tahran Turizm Fuarına katılarak tanıtım yapmıştır.

alt

6-9 Şubat 2017 tarihleri arasında Tahran’da düzenlenen İran Uluslararası Turizm Fuarı'na , Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ve TÜRSAB yetkilileri de katılarak, karşılıklı turizm faaliyetleri hakkında çeşitli görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

TÜRSAB web sayfasında yayınlanan  10. Tahran Turizm Fuarı haberine ve farklı fotoğraflara ulaşamak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

Tahran Uluslararası Turizm Fuarı'nda, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından özel bir stand açılmıştır. Mevlâna Müzesi başta olmak üzere Konya'nın  kültürel ve turizm değerlerinin tanıtımı yapılmıştır.  Fuarın ilk gününden itibaren büyük ziyaretçi akınına uğrayan stand, İranlılar tarafından çok büyük ilgi görmüştür.

Konya Kültür Müdürlüğü web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

10. TKG üyesi  HOSSEİN ARİAN (sağdan 3.) 10. Uluslararası Tahran  Turizm Fuarı sırasında  İzmir'in tanıtılması çalışmalarına destek verdi, görev üstlendi. 

alt

10. TKG programı katılımcısı HOSSEİN ARİAN  (soldan 3.)  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili SELAHATTİN ARSLAN (sol başta) ve  İzmir Valiliği  Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Strateji ve Korodinasyon Müdürü MEHMET ENSARİOĞLU'nun (soldan 2.)  Payam Serbest Bölge ve Uluslararası Havalimanı Başkanı Dr. ZARANDİ ile yaptıkları işbirliği görüşmesinin gerçekleşemsini sağladı. 

alt

10. TKG programı katılımcısı HOSSEİN ARİAN İzmir Valiliği heyetinin  Payam Serbest Bölge ve Uluslararası Havalimanı Başkanı Dr. ZARANDİ ile işbirliği görüşmesi yapmasını sağladı ve Ege Bölgesi İran Derneği adına işbirliği protokolu imzaladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10.TKG programına İran'ın başkenti Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARİAN  temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında  üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktalar. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur.