alt

TOBB tarafından düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler programlarına Afganistan'dan katılan  TKG üyeleri DEİK RECCA  İş Forumu için ziyaret ettikleri İstanbul'da  5 Mart 2017 Pazar günü baharı müjdeleyen güzel havadan yararlanarak,  arkadaşları ile birlikte neşeli anlar paylaştılar.  

11. TKG üyesi SABRUDDIN ABDURAHMAN RAHMANİ  (önde, sol başta), 14. TKG üyesi MOHAMMAD DAUOD QAYUMİ (ortada) ve 10. TKG üyesi JAMSHİD SAEEDİ (arkada, solda) çeşitli vesilelerle İstanbul'da sık sık biraraya gelmektedirler. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan  JAMSHİD SAEEDİ nşaat yapımı, strafor üretimi, alüminyum ve pvc pencere-kapı üretimi konularında  faaliyet gösteren şirket sahibidir. 

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 11. TKG programına Afganistan'dan katılan SABRUDDIN ABDURAHMAN RAHMANİ, inşaat sektöründe taahhüt işleri yapan şirket sahibidir. Ayrıca fim yapımcısı olarak faaliyet göstermektedir.

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen  14. TKG programına Afganistan'dan katılan  MOHAMMAD DAUOD QAYUMİ   inşaat, mekanik, elektrik ısı yalıtımı ve cephe giydirme alanlarında taahhüt işleri yapan şirket sahibidir. Aydın Afganistan Kültür Derneği Başkan Yardımcısıdır. 

14. TKG üyesi MOHAMMAD DAUOD QAYUMİ  bir süre önce  aile üyelerini İstanbul'a yerleştirerek, yarı zamanlı olarak İstanbul'un Beylikdüzü semtinde yaşamaya başlamış ancak kısa bir süre önce Afganistan Beden Eğitimi ve Spor Genel Müdürlüğü Planlama Daire Başkanı görevine atanmıştı. TKG web sayfasında  yayınlanan atama haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.