alt

Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerxhaliu ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet  28 Şubat 2017 Salı günü TOBB'u ziyaret etti.

Kosova Tcaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olan 2. TKG programı katılımcısı DAVER KAZAZ (sağ başta) ve 9. TKG programına Kosova temsilcisi olarak katılan İRFAN FUSHA (sağdan 3.) çalışma yemeğinde TOBB Başkanı'na Kosova TO'nın Avrupa Odalar Birliği üyelik sürecindeki samimi desteği nedeniyle özel olarak teşekkür ettiler.     

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliği yaptığı çalışma yemeğine,  Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Sipahiu da katıldı.

alt

Kosova'dan 2. TKG programı katılımcısıve Esnaf Prizren İşadamları Derneği Başkanı DAVER KAZAZ (sağdan 3.) ve 9. TKG üyesi İRFAN FUSHA (sağ başta), 28 Şubat 2017 Salı günü Kosova Ticaret ve Sanayi Odası ve Başkanı ve beraberindeki heyet üyeleri onuruna TOBB binasında düzenlenen çalışma yemeğinde TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU ile görüşerek Esnaf Prizren İşadamları Derneği adına bakır bir tablo sundular.   

alt

Toplantıda yaptığı konuşmada Kosova Cumhuriyeti’ne ve Kosova Ticaret Odasına verdiği destekleri hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Burası sizin ikinci eviniz. Dost ve kardeş ülke Kosova'nın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Özel sektörün çatı kuruluşları olarak bizlere düşen yatırımcılara kucak açmak ve sorunlarına çare olmaktır. Serbest Ticaret Anlaşmasının Kosova tarafından imzalanmasını ve bu vesileyle işbirliğimizi derinleştirmeyi yürekten arzuluyoruz" ifadesini kullandı. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 18 Eylül-1 Ekim  2005 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir ve Kayseri   illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'dan katılan DAVER KAZAZ (sağdan 2.) mobilya sektöründe üretici olarak faaliyet göstermektedir. Son yıllarda İsviçre pazarına siparişe dayalı mutfak ve ev mobilyaları  üretimi yapmaktadır.   Prizren şehrinde  mobilya üretim tesisi ve satış mağazası bulunmaktadır.

2. TKG programı katılımcısı DAVER KAZAZ'ın  Prizren Esnaf İşadamları Derneği Başkanlığına seçilmesi TKG web sayfamızda haber olarak yayınlanmaktadır. haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.   

Prizren Esnaf Derneği web sayfasında  yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür. 

 

alt

Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler  programı katılımcısı İRFAN FUSHA (sağdan 2.), Kosova'nın Türk şehir Prizren'de süt ürünleri ve konserve, turşu, reçel, temzlik malzemleri, şampuna vb. kalemlerin üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca kurmuş olduğu iki farklı alışveriş merkezinde inde çok sayıda Türk ürününü pazarlamaktadır. Planlarını hazırlattığı outletin inşaatınayakında başlamayı planlamaktadır.

9. TKG üyesi İRFAN FUSHA'nın oğlu EVREN FUSHA (sağ başta) Kosova'nın İstanbul Ticaret Ataşesi olarak görev yapmaktadır.  

TOBB web sayfasında yayınlanan ziyaret haberinin  ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.