alt

13. TKG programına Afgansitan'dan katılan HAMEED SAİDİ  (sağda)  14 Şubat 2017 Salı günü TOBB'u ziyaret ederek, Türkiye'den gerçekleştirdği makine alımları hakkında bilgi verdi.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 17-28 Eylül 2011 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da  düzenlenen 13.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Afganistan temsilcisi olarak başkent Kabil'den katılan HAMEED SAIDI (sağda),  prefabrik bina, çelik konstrüksiyon ve konteynır imalatı yapan şirket sahibidir.

13. TKG programına yirmibir ülke ve dört özerk bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen kırkiki girşimci katılmıştır. 

alt

13. TKG üyesi HAMEED SAİDİ'nin sahibi olduğu şirket başkent Kabil'de ve onbin metrekare alanda kurulu, 2 bin m2 kapalı alanı olan fabrikada  her türlü  metal işleme süreçlerine uygun  farklı üterimler yapılmaktadır. 

HAMEED SAİDİ Türkiye'deki üreticiler ile iş yapmaktan duyduğu memenuniyeti belirterek, bugüne kadar, MVD Inan firmasından  NC  Abkant Kesim ve Büküm makineleri, Şahinler  Makine şirketinden CNC plasma, kombine makas, şerit testereler ve çelik konstrüksyonu için makineler, Ahi makineden Elektrostatik Konvoyur Toz Boya hattı, Özfatihler firmasundan Çatı Vinçler, Hasel makineden Yükleyici ve Ekskavatör, Çeliksoy Mobilya'dan ofis mobilyalar, izmir'de üretim yapan Mekatronik şrketinden Kuru Uzum İşleme komple hattı satın aldığını, Ostim  Bölgesinde hırdavat sektöründe faaliyet gösteren Tekiner firmasından hırdavat  malzeme ve hammade temin  ettiklerini ve Eraydın Nakliyat  şirketi ile Türkiye'den  Afganistan'a düzenli Tır ile taşımacılk hizmeti   aldığını ifade etmiştir.

alt

13. TKG programı katılımcısı HAMEDD SAİDİ (sağda) fabrikasında seksen kişiye iş vermekte ve başta NATO şantiyeleri olmak üzere, ABD ve diğer ülkelerin elçilik binalarının  çatıları,  metal korunma duvarları veb çeşitliinşaat işlerini başarıyla üstlenmektedir. 

HAMEED SAİDİ motor bölümünü Türkiye'den satın alarak, yatay vinçler  tasarlamakta ve sipariş üzerine üretim yapmaktadır.  

alt

13. TKG programı katılımcısı HAMEED SAİDİ  (solda)  arkadaşımızın dörbuçuk yıl sonra TOBB'u ziyaret etmesinden çok memenun olduk. Değelria arkadaşımızı iki ülke arasındaki ticarettin gelişmesine yapmış olduğu katkılar ve Türk makineleirnin Afganistan pazarındaki tanıtımına verdiği destek nedeniyle kutluyor ve teşekkür ediyoruz.