alt

TOBB  tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan DİNMUKHAMMED ZİYATBEKOV  (sağdan 2.) 1-3 Şubat 2017 tarihlerinde Shymkent/Çimkent'te Rixos Khaisha Otel'de düzenlenen Kazakistan Türkiye İş ve Yatırım Forumuna katılarak yararlı görüşmeler yaptı ve verimli bağlantılar gerçekleştirdi. 

19. TKG üyesi DINMUKHAMMED ZİYATBEKOV  Kazakistan'ın Çimkent şehrinde yaşamakta ve faaliyet göstermektedir.

Kazakistan'ın eski Ankara Büyükelçisi ve Güney Kazakistan Eyaleti Valisi Canseyit Tuymebayev, Avrasya Ekonomik Birliği üyesi olmasıyla 200 milyon nüfuslu pazara erişim imkanı sunan Kazakistan'ın barındırdığı fırsatları kullanmaları için Türk iş adamlarını ülkesinde yatırıma davet etti. 

alt

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı MAHMUT KÖSEMUSUL (soldan 4.)  Kazakistan'ın Çimkent şehrinde düzenlenen Kazakistan-Türkiye İş ve Yatırım Forumu, Kazakistan Yöresel Ürün Fuarı ve Kazak iş dünyası ile gerçekleştirilen işbirliği ve ticaret görüşmelerine SATSO yöneticilerinden  beş kişilik işadamları heyeti ile katıldı.

17. TKG üyesi ve Ahıska Türklerinin Güney Kazakistan  temsilcisi LATIPSHA ASSANOV (sağ başta) Sakarya TSO yöneticileri ile tanışmaktan çok memnun oldu.

Eyalet Valisi Canseyit Tuymebayev ile bir araya gelen Sakarya TSO Başkan MAHMUT KÖSEMUSUL, Tuymebayev'den, Güney Kazakistan'da 3 yıl önce açılan Kazak-Türk sanayi bölgesinde devam eden 8 proje, arazi tahsisi, yatırım olanakları ve vergi avantajları ile ilgili bilgi alırken, Tüymebayev, Kösemusul'a yakın ilgisi için teşekkür etti ve Kazak-Türk dostluk ve işbirliği nişanı verdi. Güney Kazakistan iş dünyası ile işbirliği ve ticaret görüşmelerine katılan Başkan Kösemusul, Kazakistan-Türkiye İş ve Yatırım Forumu'nda konuştu. 

Sakarya TSO web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan  NURLANBEK  DAMİNOV (solda) ve Kazakistan'dan DINMUKHAMMED ZİYATBEKOV (sağda) 1-2 Şubat 2017 tarihlerinde Kazakistan'daki sanayi şehri Shymkent/Çimkent'te düzenlenen Kazakistan Türkiye İş ve Yatırım Forumu  sırasında yeniden buluştular. 

alt

Kazakistan’ın Çimkent şehrinde düzenlenen Kazakistan Türkiye İş ve Yatırım  Forumu'na  OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN AYDIN  ve OSTİM Yatırım A.Ş. Genel Müdürü ABDULLAH ÇÖRTÜ'de katıldı.

Kazakistan-Türkiye iş forumu kapsamında Çimkent şehrinde yer alan Ontustik Sanayi Bölgesi’nde açılan OSTİM İrtibat Ofisi’nin karşılığı, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete başladı.

Üç gün süren forumda Çimkent Girişimciler Odası ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile OSTİM arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. 

Kazakistan’dan 300, Türkiyeden yaklaşık 200 işadamının buluştuğu foruma Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı Yatırım Komitesi Başkanı Saparbek Tuyakbayev, Türk Keneşi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman da katılarak, konuşma yaptı. 

Güney Kazakistan Bölge Valiliğinin Basın Servisi, Türkiye ve Güney Kazakistan Bölge Valiliği arasında 5 işbirliği anlaşmasının imzalandığını bildirdi. 

İmzlanan anlaşmalar şunlardır:

- Ostim Sanayi Bölgesi ve “Ontüstik” Sanayi Bölgesi;

- Sakarya Ticaret Odası ve Güney Kazakistan İşadamları Odası ile “SPK Şımkent” Kurumu;

- Volkan Ambalaj ve “Ontüstik” Fabrikası;

- Antalya Sağlık Müdürlüğü ve Güney Kazakistan Sağlık Müdürlüğü arasında 

Bunun yanısıra şuan Güney Kazakistan Bölgesinde 30 Türk şirketinin çalıştığı ve son üç yılda Türk işadamları tarafından 33.7 milyon dolar değerine sahip olan 4 projenin gerçekleştiği ifade edildi. Şuan 2.7 milyar Tenge değerinde olan 18 projenin uygulandığı ve projelere 8 Türk yatırımcısının katılmata olduğu kaydedildi. Aynı zamanda Türk yatırımcılarının katıldığı 16 proje bütçesinin 428 milyon doları oluşturduğu, bunlardan 5’nin hizmete sunulduğu ve bunun sonucunda 27 milyon doların bölge ekonomisine kazandırıldığı belirtildi.

Kazakistan Haber inernet sitesinde yayınlanan ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.

Miliyet Gazetesi'nde yayınlanan Kazakistan Türkiye İş ve Yatırım Forumu konundaki ayrıntılılara bu linkten ulaşmak mümkündür.  

Kazakistan'dan Türkçe Bakış interne sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Haberler com internet sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Antalya TSO web sayfasında yayınlanan kazakistan Türkiye İş ve Yatırım Forumu duyurusuna bu linkten ulaşılmaktadır. 

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan  LATIPSHA ASSANOV  çiftlik sahibi olan tarımsal faaliyette bulunan, tarım ürünleri yetiştiriciliği, ticareti, seracılık yapan, restoran işletmeciliği yapan, tıp merkezi olan,  avukatlık hizmetleri, hukuk, vergi, gümrük danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Avrupa Ticaret Ekonomi, Sanayi Odası üyesi, Türkiye-Kazakistan İşadamları Birliği üyesidir. 

TOBB  tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan DİNMUKHAMMED ZİYATBEKOV inşaat sektöründe faaliyet gösteren, proje danışmanlığı hizmeti sağlayan ve inşaat malzemesi ticareti yapan, ayrıca turizm sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Özellikle iş turizmine ağırlık vermektedir. Güney Kazakistan’da gelişmiş olan tarım sanayi sektörüne  yurt dışından teknoloji transferi ve finansal yatırım gelmesi için projeler gerçekleştirmektedir. Ek olarak, Kazakistan’da iş yapmak isteyen yabancı uyruklulara hukuki destek sağlayan firmada yöneticilik yapmaktadır.

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan NURLANBEK DAMİNOV başkent Bişkek'te yaşamaktadır. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, toplu konut inşaatları yapan şirket sahibidir. Ayrıca Coca-Cola ürünlerinin dağıtımını yapmaktadır.  Egemendik Türkiye Mezunları Derneği üyesidir.