alt

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan  NURLANBEK  DAMİNOV (solda) ve Kazakistan'dan DINMUKHAMMED ZİYATBEKOV (sağda) 1-3 Şubat 2017 tarihlerinde Kazakistan'ın sanayi şehri Shymkent/Çimkent'te Rixos Khaisha Otel'de düzenlenen Kazakistan Türkiye İş ve Yatırım Forumu  sırasında yeniden buluştular. 

Kazakistan’ın Çimkent şehrinde düzenlenen Kazakistan Türkiye  İş ve Yatırım  Forumu'na  OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN AYDIN  ve OSTİM Yatırım A.Ş. Genel Müdürü ABDULLAH ÇÖRTÜ'de katıldı.

Eski Ankara Büyükelçisi ve Güney Kazakistan Eyaleti Valisi Canseyit Tuymebayev, Avrasya Ekonomik Birliği üyesi olmasıyla 200 milyon nüfuslu pazara erişim imkanı sunan Kazakistan'ın barındırdığı fırsatları kullanmaları için Türk iş adamlarını ülkesinde yatırıma davet etti. 

Miliyet Gazetesi'nde yayınlanan Kazakistan Türkiye İş ve Yatırım Forumu konundaki ayrıntılılara bu linkten ulaşmak mümkündür.  

alt

TOBB  tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan DİNMUKHAMMED ZİYATBEKOV Çimkent şehrinde faaliyet göstermektedir.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, proje danışmanlığı hizmeti sağlayan ve inşaat malzemesi ticareti yapan DİNMUKHAMMED ZİYATBEKOV,   ayrıca turizm sektöründe faaliyet göstermektedir. Özellikle iş turizmine ağırlık vermektedir. Güney Kazakistan’da gelişmiş olan tarım sanayi sektörüne  yurt dışından teknoloji transferi ve finansal yatırım gelmesi için projeler gerçekleştirmektedir. Ek olarak, Kazakistan’da iş yapmak isteyen yabancı uyruklulara hukuki destek sağlayan firmada yöneticilik yapmaktadır.

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan NURLANBEK DAMİNOV başkent Bişkek'te yaşamaktadır. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, toplu konut inşaatları yapan şirket sahibidir. Ayrıca Coca-Cola ürünlerinin dağıtımını yapmaktadır.  Egemendik Türkiye Mezunları Derneği üyesidir.

alt

19. TKG üyesi ELVİRA BOROMBAEVA (sağdan 3.)  ve 14. TKG üyesi  RUSLAN AKMATBEK (sağdan 4.) 3 Şubat 2017 Cuma günü başkent Bişkek'te düzenlenen Kırgızistan İş ve İşadamları Kurulu'nun Meclsi Başkanı ile yaptığı ilk  toplantısına birlikte katıldılar.  

İş ve İşadamları Kurulun'un amaci iş ve yatırım ortamını yasal ve idari alanlarda iyileştirmek ve geliştirmek olarak belirlenmiştir. 

Kırgızistan Meclis Başkanına bağlı olarak görev yapacak olan İş  ve İşadamları  Kurulu üyeliğine seçilen 19. TKG üyesi ELVİRA BOROMBAEVA ile 14. TKG üyesi  RUSLAN AKMATBEK arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BOROMBAEVA (2. sırada, soldan 3.),  enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler toplantısına Kırgızistan'dan katılan RUSLAN AKMATBEK (2 sırada, soldan 2.),  Kırgızistan Genç İşadamları Derneği (JIA) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Ticaret ve Sanayi Odası ve Ulusal Girişimcilik Dernekleri Birliği üyesidir.