alt

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Özbekistan'dan katılan UMİD MAHMUDOV (sol başta), dönem arkadaşı Kırgızistan'dan MELİS SURAN UULU'nun (sağdan 2.) ziyaretinden çok memnun oldu. 

Dönem arkadaşlarının başkent Taşkent'teki buluşmasına 13. TKG  üyesi BEHZOD AKBAROV (sağ başta) da katıldı ve 12. TKG üyesi  MELİS SURAN UULU ile tanıştı.

UMİD MAHMUDOV dönem arkadaşının Taşkent'in tarihi bölgelerini ziyaret edebilmesi için kar yağışı altında hızlandırılmış bir  şehir turu düzenleyerek, konuğuna ülkesinin tarihini ve kültürünü tanıttı.   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara,  Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 12. TKG programına Özbekistan'dan katılan  UMİD MAHMUDOV  programa katıldığı sırada bisküvi ve çikolata üretimi yapan şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapmaktayken ayrıca süt ürünleri, yoğurt, ayran ve peynir üretimi yapan kendi aile şirketi ile de ilgilenmekteydi. Son dönemde ise, kendi şirketini kurarak genel ticaret yapmakta ve Özbekistan'da yatırım yapan Türk şirketlerine danışmanlık hizmeti vermektedir.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'dan katılan MELİS SURAN UULU   (solda) başkent Bişkek’te yaşamaktadır.  Elektrik, kablo,anahtar, priz vb aydınlatma malzemeleri elektronik malzemeler, beyaz eşya ve ev eşyaları toptan satışı yapan şirket sahibidir. Kırgızistan Genç İşadamları Derneği -JIA  üyesidir.

alt

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Özbekistan'dan katılan  BEHZOD AKBAROV (solda),  süt ürünleri üretimi yapan şirket sahibidir. Özbekistan Et/Süt Sanayi Devlet Teşkilatı üyesidir. 

2011 yılı Mayıs ayında düzenlenen 12. TKG programına Özbekistan'dan ve Kırgızistan'dan katılan  dönem arkadaşlarının altı yıl sonra  iletişimlerini sürdürmeleri,  ülke ziyaretleri yapmaları ve dostluklarının devam ediyor olması TKG programlarının  başarısına ve kalıcılığına özel bir  örnek olması açısından da memnuniyet vericidir.