Irak temsilcisi AMEER M. HASSAN FAHMI  (sağda) 10. Mart 2014 Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ÖMER ABDULLAH ÖZDEMİR'e Kerkük Türkmen İşadamları Derneği adına bir tabak sundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihler arasında düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Mersin'i ziyaret eden konuk girişimciler 10 Mart 2014 Pazartesi günü sabahı Mersin Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Mersin Ticaret Borsası tarafından konuk girişimcilere Borsa Meclis Salonunda Mersin'in tarımsal üretimi hakkında ve narenciye ticareti hakkında ayrıntılı bilgi  sunuldu.

9 Mart 2014 Pazar günü, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İSMAİL SARI'nın ev sahipliğinde Mersin sahilinde bulunan Aşina restoranda gerçekleşen öğle yemeğinde konuklar neşeli anları ve lezzetli balıkları paylaştılar.

9 Mart 2014 Pazar günü Mersin Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen öğle yemeğinde Rodos Adası'ndan GÜNAY SIECH  (sol başta), Makedonya'dan TANER DEMİRCİ (soldan 2.), Tataristan'dan JULIA STRUNENKOVA (soldan 3.)  KKTC temsilcileri MUSLU AKGÜNEY (sağdan 4.) ve İLKE ÖZERLAT (sağan 3.), Karadağ'dan MİRELA PALAMAR (sağdan 2.) ve  Yunanistan'ın  Batı Trakya bölgesinden  MEMET MOLLA ALI MEMET  (sağ başta) servsi edilen lzezzeti meze ve kebaplar eşliğinde saimi bir sohbet gerçekleştirdiler.

Tacikistan'dan HOKIMDJON JABOROV (solda) ve Özbekistan'dan ALİSHER AZİMOV Mersin Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen öğle yemeğinde ikram edilen  yerel mutfağın özel tadlarını çok beğendiler.

TOBB  tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Gürcistan'dan katılan ZURAB PUHUTKARADZE (sol başta),   Kırgızistan'dan KANTEMİR AMİTOV (soldan 2.),  Sırbistan'ın Sancak Bölgesinden SAFET ALOMEROVIC (sağdan 3.) Mersin TB tarafından verilen öğle yemeği davetinde birlikte sohbet ettiler.

Tacikistan'dan FIRDAVS HOJIMURODOV (soldan 2.), Romanya'dan Dr. ERGİN HAGİCALİL (sağ başta), Azerbaycan'dan  RAMİL ALİYEV  (sağdan 2.) ve Kırgızistan'dan NİZAMİ NASİRDİNOV  (sağdan 3.)  9 Mart 2014 Pazar günü  öğle yemeğine ev sahipliği yapan Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İSMAİL SARI  (masa abaşında) ile sohbet ettiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. TKG programına Irak'ın Kerkük şehrinden katılan ABDAL AMEER M. HASSAN FAHMI  (sol başta) ve Özbekistan'dan ULUGBEK HOLMATOV  (sağ başta) dost sofralarda gerçekleşen  samimi sohbetlerden memnun oldular.

17. TKg programına katılan konuk heyet üyeleri 10 Mart 2014 Pazartesi sabahı erken saatlerde gerçekleşen Mersin Ticaret Borsası ziyareti sırasında,  üst düzey karşılama ve  9 Mart 2014 Pazar günü düzenlenen öğle yemeği nedeniyle de Mersin Ticaret Borsası Başkanı ÖMER ABDULLAH ÖZDEMİR'e (ilk sırada,s ağdan 3.)  teşekkürlerini başta Afganistan kaftanı olmak üzere, ülkelerinin yerel özelliklerini taşıyan ve anı değeri olan  çeşitli hediyeler sunarak  ifade ettiler.