13. TKG programına Irak'tan katılan MOOFEED E. NAJEM YAHYAVALI OĞLU(solda) 28 Ocak  2017  Cumartesi günü Irak Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği Kerkük Şubesi  tarafından Türkmen ilinin edebiyat insan şair ve yazar MUHAMMED ÖMER HAMZELİNİ (sağda) onuruna düzenlenen etkinliğe katılarak, katkı sundu.

TOBB tarafından düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kerkük'ten katılan MOOFEED E. NAJEM YAHYAVALI OĞLU Türkmen diyarının tanınmış şairlerindendir.

13. TKG üyesi MOOFEED E. NAJEM (arka sırada, soldan 6.) inşaat malzemesi, karo ve mermer ithalatı yapmaktadır. Kerkük Ticaret Odası, Türkmen İşadamları Derneği üyesidir. İnşaat malzemesi ve mermer üreticileri ile görüşmek istemektedir. Mersin'de faaliyet göstern  As Karo marksaının Kerkük temsilcisidir.