alt

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan JALE YILMAZER (sol başta), CEYLAN AYTUGAN (soldan 2.),  RIFAT KAZANCIOĞLU (soldan 3.) ve RECEP YILDIZ (sağdan 3.) 12 Mart 2014 Çarşamba günü düzenlenen DEİK çalışma yemeğine katılan sektör temsilcilerine Almanya ile ticaret yapmanın koşulları hakkında bilgi verdiler.    

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıları 12 Mart 2014  Çarşamba günü (DEİK) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nu ziyaret ederek bilgi aldı. 

Konuk işadamları onuruna DEİK hakkında bilgilendirme toplantısını takiben VIP salonunda bir çalışma yemeği düzenlendi. Ülke esasında hazırlanan masalarda biraraya gelen heyet üyelerine ve iş konseylerinin temsilcilerine birebir tanışma ve görüşme ortamı sağlanmış oldu.

Çarşamba günü akşam saatlerinde DEİK’e yapılan toplantıya DEİK Genel Sekreteri BAHRİ CAN ÇALICIOĞLU ev sahipliği yapmış ve konuklarla yakından ilgilenmişlir. 

alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan YERMEK ABDİMANAPOV (sağ başta), DARKHAN BİTİMSHİNOV  (soldan 2.), LATIPSHA ASSANOV (soldan 4.) ve SAKEN TIHANOV (sağdan 3.) ile Tataristan  temsilcisi JULIA STRUNENKOVA  (sağdan 2.), çalışma  yemeği sırasında  DEİK Genel Sekreteri BAHRİ CAN ÇALICIOĞLU (sol başta) ve TÜRK KENEŞİ (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirLiği Konseyi) Genel Sekreter Yardımcısı GISMAT FUZULİ GOZALOV (soldan 3.) ile sohbet ederek, ülkelerine yönelik  olarak gerçekleştirilen faaliyetler konusunda ayrıntılı bilgi aldılar. 

alt

17. TKG programına Türkmenistan'dan katılan MAKSAT SOLTANMYRADOV (sol başta), Özbekistan'dan katılan ULUGBEK HOLMATOV  (soldan 2.),    BAHTİYOR KHAİTOV  (soldan 3.), ALİSHER AZİMOV (soldan 4.) ile Azerbaycan temsilcileri  RAMİL ALİYEV  (sağdan 3.) ve  JAHANGIR SHAFIZADA (sağdan 2.) üşke ziyaretleri sırasında yeniden görüşmek üzere DEİK Çalışma Yemeğinde vedalaştılar.

alt

DEİK Çalışma Yemeğinde  Balkan ülkelerinden gelen konuklar sektör temsilcileri ile buluştu. Kosova'dan MUHEDIN METEHIU (soldan 2.),Sırbistan Sancak'tan SAFET ALOMEROVIC (soldan 3.), Romanya'dan  katılan ERGHİN HAGİCALİL (soldan 4.) ve TECHİN EMİN (sağdan 4.) ile Makedonya'dan TANER DEMİRCİ (sağdan 2. )Balkan Ülkeleri İş Konseyleri üyeleri ile yararlı görüşmeler yaptılar. 

alt

İran temsilcisi MOHAMMAD JAFAR SALEHI (soldan 2.),  Irak'dan katılan ABDAL AMEER M. HASSAN FAHMI  (soldan 3) ve YASHAR JASIM ABED MOHAMED (sağdan 4.) ile  Tacikistan'dan ABDUSAMAD KHAMIDOV çalışma yemeğinde sektör temsilcileri ile işbirliği fırsatlarını değerlendirdiler. 

alt

DTİK Koordinatörü EREN BAYKAL (soldan 3.) çalışma yemeği sırasında Batı Trakya'dan MEMET MOLLA ALI MEMET (sol başta), Rodos  Adası temsilcisi  MOUSTAFA SIECH  (soldan 2.)   ve Karadağ temsilcisi MİRELA PALAMAR (sağdan 3.) ile sohbet ederek,  ilgi alanlarını öğrendi.

alt

11. TKG programına KKTC'den katılan BURÇİN ÖZDENAK  (sol başta) 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programının İstanbul bölümünde grup üyeleri ile tanıştı ve 17. TKG programına katılan KKTC temsilcileri  MUSLU AKGÜNEY (sodlan 2. ve İLKE ÖZERLAT (sağdan 2.) ile kısa sürede arkadaş  oldu. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı 12 Mart 2014 Çarşamba  günü (DEİK) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ziyareti ve DEİK çalışma yemeği ile sona erdi.

alt

17. TKG programına Karadağ'dan katılan MİRELA PALAMAR (soldan 3.)  ile Batı Trakya'dan MEMET MOLLA ALI MEMET  (sağ başta) ve Rodos  Adası temsilcisi  MOUSTAFA SIECH  çalışma yemeğinde DEİK ve DTİK yetkilileri ile görüşerek, balkanlarda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

alt

17. TKG Programının heyet başkanlığını üstlenen  RECEP YLDIZ  (sol başta), çalışma yemeğinde  kapanış konuşması yaparak, programla ilgii izlenimlerini davetlilerle paylaştı.

Almanya masasında CEYLAN AYTUGAN ( sağdan 3.) sektör temsilcleri ile görüşürken, RIFAT KAZANCIOĞLU (sağ başta)  17. TKG programı boyunca bitmek bilmeyen teletfon konuşmalarına hala devam ediyordu.