alt

1. TKG programına Batı Trakya temsilcisi olarak katılan ve heyet başkanlığı görevini üstlenen GALİP SABAHATTİN GALİP  2017'nin gelişini İstanbul'un Cihangir semtinde yaşayan kızının evinde, aile ortamında karşıladı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Bursa ve İstanbul illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Batı Trakya temsilcisi olarak katılan GALİP SABAHATTİN GALİP  Batı Trakya Eğitim Vakfı Yönetim Kururlu Başkanı  olark görev yapmaktadır.

GALİP GALİP 1. TKG programna katıldığı dönemde  demir ürünleri başta olmak üzere genel ticaretle uğraşmaktaydı.

alt

1. TKG programına Makedonya'dan katılan  KEMAL NAZIM (solda)  çocukları  ve arkadaşları ile birlikte 19 Şubat 2017 Pazar günü İstanbul'da Haliç kıyısında bulunan Rahmi M.Koç Müzesi'ni  ziyaret ederek, renkli anlar paylaştı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Mayıs 10 Haziran 2005 tarihlerinde Ankara, Bursa ve İstanbul'da  düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan  KEMAL NAZIM,  Makedonya Türk SivilToplum Teşkilatları  Birliği (MATÜSİTEB) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. 

alt

2. TKG programına Kosova'dan katılan DAVER KAZAZ  iş görüşmeleri nedeniyle ziyaret ettiği İstanbul'da 12 Ocak 2017 Perşembe günü Marmara Denizi kıyısında soluklanmayı tercih etti.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 18 Eylül-1 Ekim  2005 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir ve Kayseri  illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'dan katılan DAVER KAZAZ  mobilya sektöründe faaliet göstermektedir. Prizren şehrinde  mobilya üretim tesisi ve satış mağazası bulunmaktadır. Esnaf Prizren  Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır.

alt

13. TKG programına  Kosova'dan katılan NEHARİ KAZAZ (sağ başta)  ve ağabeyi 2. TKG üyesi DAVER KAZAZ (soldan 3.)  ile kısa süreliğine ziyaret ettikleri  İstanbul'da birikte çalıştığı firma yetkilileri ile görüşerek, yeni dönem iş birlikleri hakkında görüştüler. 

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Kosova'nın Türk şehri Prizren'den katılan NEHARİ KAZAZ,  mobilya ve koltuk döşeme şirketi sahibidir. Esnaf Prizren Derneği üyesidir. 

alt

13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'nın başkenti  Kiev'den katılan  KARİNA TOLSTYAKOVA İstanbul'da  soğuk kış mevsiminde 30 Ocak 2017  Pazartesi günü Moda'nın ara sokakalarında karşılaştığı bu sımsıcak renklerle bezeli duvarın görüntüsünü dostlarıyla paylaşıyor. 

13. TKG üyesi KARİNA TOLSTYAKOVA DEMİRKILIÇ programdan sonra Marmara Üniversitesinde yüksek lisans yapmış ve 2016 Ağustos ayının ilk haftasında  okul arkadaşı ile evlenerek İstanbul'a yerleşmiştir.  Halen Rus ve Ukrayna şirketlerinin Türkiye ile ticari ilişkilerinde çevirmenlik ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 

alt

15. TKG  programına Özbekistan'dan katılan  MARUF KURBANAOV (sağda)  23-28 Ocak 2017  tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul ziyareti sırasında  birlikte iş yaptığı firmaları ziyaret etti ve dostları ile görüştü. 

İstanbul'da bulunduğu sırada Beylikdüzü ilçesinde bulunan Sarissa Hotel'de konaklayan  MARUF KURBANOV'un dostları ile buluşmalarına, çevredeki alışveriş merkezlerini ziyaretlerine ve  farklı restoranlarda Türk mutfağı lezzetlerini tatma deneyimlerine ait fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Eylül 2012'de Ankara, İstanbul, Malatya ve Gaziantep illerinde düzenlenen 15. TKG programına Özbekistan temsilcisi olarak katılan MARUFJON KURBONOV,  PVC, plastik boru ve fiting sektöründe Özbekistan genelinde toptan ticaret yapan, bayilerine   ürün dağıtımı yapan şirketin sahibidir.

alt

Afganistan'dan  17 TKG üyesi MASUD AHMADİ-MASUD SAYED AZİZULLAH,  yeni yılı İstanbul'da selamladığını  1 Ocak 2017 tarihinde  Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde belgeledi. 

 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programı üyesi MASUD AHMADİ-(MASUD SAYED AZİZULLAH bir süredir ailesi ile birlikte yarı zamanlı olarak İstanbul'da yaşamakta ve Afgan arkadaşları ile  sık sık biraraya gelerek görüşmektedir.  

TOBB tarafından 1-13 Mart 2014 tarihlerinde  Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul  illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan  MASUD AHMADİ-MASUD  SAYED AZİZULLAH,  ithalat, ihracat, uluslararası taşımacılık sektörlerinde faaliyet gösteren şirketin sahibi ve üst düzey yöneticisi olarak görev yapmaktaydı. Afganistan’da konuşlanan NATO ve ABD askeri güçleri için gıda temini ve askeri araç nakliyesi işlerini yapmaktadır. Afganistan Ticaret Odası üyesidir. 

alt

19. TKG programına heYet başkanlığı görevini üstlenen Bulgaristan'dan ŞENER SABRİ  (sağda) eşi FATMEGÜL HÜSEYİN'i (solda) 14 Şubat 2017 tarihinde İstanbul'da Ramazan Bingöl Et Lokantasında özel kutlama yemeğine davet etti. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kıcaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ  Bulgaristan'ın  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan şirket sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır.