alt

4. TKG üyesi SARANDA SHEHU  (sağda) Noel ve  yeni yıl tatilini değerlendirerek, 25 Aralık 2016- 5 Ocak 2017 tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde yaşayan akrabalarını ziyaret etti ve çevreyi gezdi.  

TOBB tarafından düzenelenen 4. TKG programına Kosova'dan katılan SARANDA SHEHU bir süredir Almanya'nın Baden-Württemberg kentinde OBE Ispringen'de çalışmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 4. TKG programına katılan SARANDA SHEHU inşaat ve altyapı sektöründe faaliyette bulunan aile şirketinde yönetici olarak görev yapmaktayken,  bir süre önce Almanya'da yaşayan akrabalarının yanına taşınarak, çalışmaya başlamıştır.  

alt

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU eşi, çocukları ve arkadaşları ile birlikte 24 Aralık 2016- 6 Ocak 2017 tarihleri arasında Dubai'yi ziyaret derek tatil yaptı ve çevreyi gezdi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. TKG programına Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır. 

alt

11. TKG programına KKTC'den katılan AKAN OZA yeni yıldan hemen önce 27-30 Aralık 2016 tarihlerinde  gerçekleştirdiği Londra ziyaretini ünlü Covent Garden meydanındaki Noel ışıkları ile belgeledi.

TOBB tarafından  Ankara Konya ve İstanbul'da düzenlenen  11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC'den katılan AKAN OZA aile şirketi Oza Kahve'nin ortağı ve üst düzey yöneticisidir.

alt

11. TKG üyesi KENAN AŞÇIZADE ablası ve arkadaşı ile birlikte  Uzak Doğu gezisi için 19 Ocak 2017 Perşembe günü  Moskova'dan  yola çıktı.

Uzun tatilin ilk durağı olan  Honk Kong'da  konuklarına çevreyi gezdiren KENAN AHTSİ yola devam ederek, Macao ve Cakarta'yı ziyaret ettikten sonra Lombok Adasında tatil yaptı. 

11. TKG üyesi KENAN AHTSİ'nin Uzak Doğu tatilinin fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. TKG programına Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan katılan KENAN AŞÇIZADE, konut, iş merkezi, vb bina inşaatı yapan firma sahibidir. Ayrıca emlak sektöründe  alım-satım ve kiralama konularında faaliyet göstermektedir. Melek Passa Vakfı ve Rodos Ticaret Odası üyesidir.

alt

12. TKG programına Rofos Adası'nı temsilen katılan İLTER OSMANCIKZADE (sağda) karısı ve arkadaşları ile birikte 15 Ocak 2017 tarihinde Yunanistan'ın başkenti Atina'yı ziyaret etti. 

Aina'nın arihi bölgelerini gezen  12. TKG üyesi İLTER OSMANCIKZADE  hediyelik eşa sektöründe faaliyet göseren toptancı şirketleri ziyaret deerek, yeni siparişler verdi.

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'a düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Rodos Adası temsilcisi olarak katılan İLTER OSMANCIKZADE  Rodos kalesi surları içinde La  Fontana adlı hediyelik eşya mağazası  sahibidir.

İLTER OSMANCIKZADE  kurucusu olduğu "Rodos Müzik grubu  ve Ege Kıyıları Dans Grubu" ile birlikte Ege ve Akdeniz sahillerindeki kültür festivallerine katılarak iki kıyı halkları arasındaki dostluğun gelişmesine özel katkı yapmaktadır.

alt

13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan KADRİYE ALİMANOVA  yeni yılı dünyanın kuzeyinde İsveç'te karşıladı. 

27 Aralık 2016-10 Ocak 2017  tarihleri arasında başkent  Stockholm'de yaşayan arkadaşını ziyaret etmek üzere İsveç'e giden KADRİYE ALİMANOVA çevreyi gezerek, kuzeyin yaşam kültürünü yakından gözlemleme fırsattını değerlendirdi.   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. TKG programına Bulgaristan'ın başkenti  Sofya'dan katılan KADRİYE ALİMANOVA ortakları ile birlikte kurduğu Yabancı Dil Merkezinde İngilizce Türkçe ve Bulgarca dillerinde eğitİm vermektedir.

alt

Özbekistan'dan 15. TKG Üyesi MARUF KURBANOV  Aqua Therm Moskova Fuarı için Rusya Federasyonunun başkenti Moskova'da bulunduğu 9-12 Şubat 2017 tarihleri arasında şehrin tam kalbindeki ünlü Kızıl Meydanı' da ziyaret etti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Eylül 2012'de Ankara, İstanbul, Malatya ve Gaziantep illerinde düzenlenen 15. TKG programına Özbekistan temsilcisi olarak katılan MARUFJON KURBONOV,  PVC, plastik boru ve fiting sektöründe Özbekistan genelinde toptan ticaret yapan, bayilerine   ürün dağıtımı yapan şirketin sahibidir.

alt

16. TKG programına Bulgaristan'dan katılan TENZİLE OSMAN  İtalyay'ı sevmekte ve iş bağlantıları ve tatil amaçlı olarak sık sık ziyaret etmektedir.

8 Ekim 2016 tarihinde bu kez İtalya'nın günün ucuna giden 16. TKGüyesi TENZİLE OSMAN  iş ortamı araştırma ve görüşmelerinin yanı sıra Güneyin tarihi ve turistik yörelerini de  ziyaret etti.  Bir girimci olarak, Sicilya Adası'nın  tarihi Siracuza şehrinde pazar yeri (agora) olarak kullanılan meydanı ziyare etmekten ayrı bir mutluluk duydu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan TENZİLE OSMAN  mobilya, ev tekstili, yaylı yatak ve sünger yatak imalatı ve ticareti yapan şirket sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Burgas Ticaret Odası üyesidir.

alt

Bulgaristan'dan 16. TKG üyesi NİYAZİ KARATABAN  (solda) yeni yılı Almanya'nın Essen şehrinde yakın arkadaşı ve ailesi ile birlikte kutladı.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 16 Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan  NİYAZİ KARATABAN, programa katıldığı dönemde  ithalat, ihracat alanında faaliyet gösteren, gül fidanı üretimi, şarap distribütörlüğü, kömür ticareti, duvar kağıdı imalatı ve ticareti yapan şirket sahibiydi.  Ayrıca kerestecilik yapmakta ve hızlı büyüyen ağaç yetiştirmekteydi.

16. TKG üyesi NİYAZİ KARATABAN Bir süredir Almanya'nın Essen kentinde çalışmaktadır. 

alt

18. TKG programına KTC'den katılan BİLKAN  KAYMAKAMTORUNLARI  (solda) 3 Şubat 2017 Cuma günü üç yakın arkadaşı ile birlikte  tatail yapmak üzere Thailand'ın dünyaca ünlü turizm adası Phuket'e gitti.

BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI'nın Phuket tatiline ait farklı fotoğraflara  ulaşamak için arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illeirnde düzenlenen 18. TKG programına KKTC'den katılan BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI bilgisayar satış ve servis, web sayfası tasarımı ve geliştirme hizmetleri, güvenlik kamera sistemleri satış ve servis hizmetleri sunan şirket sahibidir. Kıbrıs Sanayi Odası ve Genç Profesyoneller Derneği üyesidir.

alt

19. TKG programına Ukrayna'dan katılan KAMAL MAMEDOV ikiz çocukları Melek ve Mert'in karne tatilini değerlendirerek, 22 Ocak 2017 Pazar günü  kış güneşinden yaralanmak üzere ailece Mısır'a gittiler. 

19. TKG üyesi KAMAL MAMEDOV'un Mısır tatili ile ilgili farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebook  sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna temsilcisi olarak katılan KAMAL MAMEDOV Ahıska Türküdür. İnşaat malzemeleri toptan ticareti yapmaktadır. Türkiye piyasasından satın aldığı beyaz çimento, alçı ve diğer inşaat malzemesinin Ukrayna pazarına dağıtımını yapmaktadır.  Ayrıca otel ve lokanta işletmektedir, tuzrimle ilgilenmekedir. Konut inşaatı projesi yürütmektedir. Çocuklarının eğitimi için İstanbul'a yerleşmiştir.