alt

19. TKG programına katılan girişimciler 14 Mayıs 21016 Cumartesi günü Polatlı Ticaret Odası Başkanı ULVİ SAKARYA'nın (önde, sağdan 3.) ev sahipliğinde Sakarya Şehitleri Zafer  Anıtı ve Müzesi'ni ziyaret etti.

Sakarya Meydan Savaşı sırasında şehit düşen askerler anısına Polatlı ilçesinin Şehitler Kaşı mevkiinde dikilen anıt 28 Ekim 1973 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Sakarya Şehitler Anıtı, anıt gövdesi, heykeller ve müzeden oluşur. Anıt gövdesi 915 rakımlı tepeden başlayıp başlangıçtan itibaren daralarak, 420 basamaklı yol boyunca 970 rakımına kadar yükselir. Yolun iki yanında yer alan sütunlar, savaşın üstün düşman güçlerine karşı kazanıldığının ifadesidir. Merdivenli yolun sonunda, Türk Ordusu’nun kazandığı zaferin öyküsünü dile getiren kabartmalar ve müze yer almaktadır. Müzede Sakarya Meydan Savaşını belgelendiren fotoğraflar, belgeler ve çeşitli fotoğraflar sergilenmektedir.

alt

19. Türkçe Konuşan Girişimciler heyeti üyeleri Sakarya Şehitleri Zafer Anıtı ve Müzesi'nin yöneticisi (sol başta) tarafından verilen ayrıntılı bilgileri ilgiyle dinlediler.

 Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ULVİ SAKARYA  (sağ başta)  konuklarla yakından ilgilendi ve sorularını özenle yanıtladı. 

alt

Sakarya Şehitleri Zafer Anıtı ve Müzesi hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Bulgaristan'dan  DZHANER HASANOV MEHMEDOV  19. TKG programında gerçekleşen etkinliklere ait fotoğrafları özel bir facebook sayfasında albümler halinde arşivlemiştir. 19. TKG fotoğraf albümlerine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. TKG programına katılan girişimciler  Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı topraklarda olmanın özel heyecanını paylaştılar.

alt

Hacettepe Üniveristesi öğretim üyesi ve Türkçe Konuşan Girişimciler programının kültür sanat danışmanı Dr. FATİH MÜDERİSOĞLU  (soldan 3.) Sakarya Şehitleri Zafer Anıtı Müzesi yöneticisi ile birlikte konuklara Kurtuluş Savaşı'nın aşamaları konusunda ayrıntılı bilgiler aktardılar.  

alt

19. TKG programına Romanya'dan katılan NAGİ GELAL  Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği  Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Köstence'nin turistik bölgesinde otel  sahibidir. Büyük gruplar için özel  lokanta işletmektedir. Aile işletmesi olarak tarımsal faaliyete de devam etmektedir.

alt

19. TKG heyeti üyeleri Sakarya Şehitleri Zafer Anıtı'nı süsleyen  Türk Bayrağı önünde çekilen grup fotoğrafında memnuniyetle yer aldılar.