alt

10 Mayıs 2016 Salı günü gerçekleşen Anıtkabir ziyareti sırasında, heyet başkanı Bulgaristan'dan ŞENER SABRİ (sol başta), Afganistan'dan MOHAMMAD HASSAN NAZARI    (soldan 2.), Makedonya temsilcisi  HASAN UMER ( soldan 3.), Irak'ın Kerkük şehrinden HIDAYAT BAKR QANBAR (sağdan 2.), ve DEİK Arnavutluk Türkiye İş Konseyi Başkanı ERİON CEREKJA (sağ başta)  ilk  TKG dostluk fotoğrafı için kamera karşısına geçtiler.  

alt

Bulgaristan'dan ŞENER SABRİ (soldan 2.), Arnavutluk'tan ERİON CEREKJA (sol başta), Makedonya'dan  HASAN UMER ( sağdan 2.), Irak'tan HIDAYAT BAKR QANBAR (sağ başta)  ile birlikte i 19. TKg programında ilk selfi/özçekim denemeisni ANITKABİR avusunda gerçekleştirdi.  

alt

19. TKG programına Tacikistan'dan katılan  MAYSA KLİCHOVA (sol başta), Türkmenistan'dan ALTYN NURMUHAMMEDOVA  (soldan 2.), Kırgızistan'dan ELVİRA BOROMBAEVA (sağdan 2.) ve Kazakistan'dan YELİK SOLTANAYEVA (sağ başta) 10 Mayıs  2016 Salı sabahı erken saatlerde Anıtkabir merdivenlerinde "Beşibirarada" fotoğrafında buluştular.

alt

KKTC'den NECDET ERGÜN (solda) 19. TKG programı kapsamında rehber eşliğinde  Gordion Müzesi ziyaretinin yer almasından memnun oldu ve dönüş tarihini bir gün erteledi.  

alt

19. Türkçe Konuşan Girişimciler progrmına Irak'ın Kerkük şehrinden katılan AYDIN MOHAMMED ALİ SAYYAD (sol başta), HIDAYAT BAKR QANBAR (soldan 2.) ve MOHAMMAD NAJAT YOUSİF HÜRMÜZLÜ (sağ başta), hemşehrileri   15. TKG programı katılımcısı İSAM ABBAS MUDRAB-ESAM VENDAVİ'nin (sağdan 2.), heyetin Ankara ve Polatlı programlarına eşlik ederek, deneyimlerini paylaşmasından memnun oldular.        

altalt

19. Türkçe Konuşan Girimciler programına Ukrayna'dan katılan, ERNEST ABKELİAMOV (sol başta), ARSEN ISMAILOV (soldan 2.) ve KAMAL MAMEDOV (sağdan 2.), Kırgızistan'dan ELVİRA BOROMBAEVA (sağdan 3.) ve Özbekistan'dan AZİZ YODGOROV (sağ başta) ile birlikte  TOBB'un konferans salonunun sahnesinde TKG dostluğunu  bu fotoğraf karesi ile belgelediler.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından 9-20 Mays 2016 tarihleri arasında Ankara, Polatlı,Kocaeli, Gebze ve İstanbul'd düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına yirmiiki ülkeden elli girişimci katılmıştır. 

alt

19. TKG programına Sırbstan'ın Sancak bölgesinden katılan MİRSAD JAVOROVAC (solda) Novi Pazar'da ayakkabı fabrikası sahibidir.   

 

alt

19. TKG programına Romanya'dan katılan NAGİ GELAL (solda),  Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği  Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Köstence'nin turistik bölgesinde otel  sahibidir. Büyük gruplar için özel  lokanta işletmektedir. Aile işletmesi olarak tarımsal faaliyete de devam etmektedir.