alt

4. TKG programına Makedonya'dan katılan ESFER ALİ (ortada, kırmızı kravatlı) Türkiye Mezunları Derneği yönetim kurulu üyeleri ve kurucular heyeti  ile birlikte  21 Aralık Türkçe Eğitim Günü vesilesiyle Makedoya Cumhurbaşkanı CORGE  IVANOV'u (sağ başta)  ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi sundu.

Yeni Balkan Gazetesinde yayınlanan  fotoğraflı ziyaret haberine e ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

4. TKG üyesi ESFER ALİ  (soldan 5.)  ve üniveriste öğenimini Türkiye'de yapmış olan arkadaşları bir yıl önce biraraya gelerek Türkiye Mezunları Derneği kuruluş çalışmalarını başlatmışlardı.     

Bir yıl önce kurulan derneğin amacı; "Türkiye’de okuyan öğrencilerin Makedonya’ya dönmelerini teşvik etmek ve  Makedonya’ya döndükten sonra da adaptasyonlarını  kolaylaştırmak ve bunu yaparken de birbirleriyle olan ilişkilerini geliştirerek yardımcı olmak" olarak belirlenmiştir.

Türkiye Mezunları Derneği tarafından gerçekleştirilen  faaliyetler  hakında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için Derneğin facebook sayfasına ait olan bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

21 Aralık Türkçe Eğitim Günü, Makedonya'daki Türklerin Milli Bayramı- Makedonya Cumhuriyeti Meclisi 8 Şubat 2007 tarihindeki oturumunda Makedonya Cumhuriyeti Resmi Günleri yasa tasarısı değişikliğini oylaması ve Türk Demokratik Partisi'nin sunduğu önerge ile 21 Aralık günü Makedonya'da yaşayan Türklerin milli günleri olarak onaylamıştı.

21 Aralık Türkçe bayramı konusunda ayrıntlı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Makedonya TKG üyesi arkadaşlarımızın 21 Aralık Türkçe Bayramını kutluyoruz. Türkiye Mezunları Derneği yönetimine de çalışmalarında başarılar diliyoruz.

TOBB tarafından Ankara, Kayseri, Nevşehir ve İstanbul'da düzenlenen  4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Makedonya'nın Gostivar kentinden katılan ESFER ALİ,  programdan sonra yahoo mail grubu kurarak, katılımcıların arasında bugüne kadar etkin bir şekilde kullanılmakta olan önemli bir iletişim köprüsü gerçekleştirmiştir.  

 

Üniversite öğrenimini Ankara'da yapan ESFER ALİ, halen başkent  Üsküp'te inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir Türk şirketinde yönetici olarak görev yapmaktadır.