alt

Ahıska Türkü olan ve 9. TKG programı  katılımcısı  ASKER PRİYEV  (sol başta) Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yılı kutlamaları kapsamında  halklar arasındaki  uyumun gelişmesine yapmış olduğu katkılar nedeniyle madalya ile  onurlandırıldı.  

Kazakistan bağımsızlığının 25.yıldönümü ülke genelinde büyük çoşkuyla kutlandı. 15 Aralık 2016 Perşembe günü Başkent Astana’da Bağımsızlık Sarayı’nda da Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in katılımıyla düzenlenen görkemli kutlamaya ülkede yaşayan faklı millet temsilcileri, din adamları, yabancı misyon temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.

alt

9.TKG üyesi ASKER PRİYEV (soldan 2.) ve arkadaşları  Ahıska Türklerinin Kazakistan Halklar Asamblesi  şemsiyesi altındaki  katkıları ve toplumsal uyum konusunda gösterdikleri  samimi yaklaşım nedeniyle madalya ile taltif edildiler.

Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yoldönümü 16 Aralık 2016 Cuma günü  ülke genelinde coşkuyla büyük çapta kutlandı.. Astana’da resmi kutlamalar  ‘EXPO-2017’ fuarı kompleksinde ‘Büyük step ülkesi’ anıtının açılışıyla başladı. Astana Opera tiyatrosunda gala konserle devam etti. Gün boyunca Bayterek anıtı yakınlarında Kazak pop yıldızlarının katılımıyla Açıkhava Konserleri yapıldı. Gece ise  havai fişek gösterileri tüm Astana’yı adeta karnaval havasına soktu. Ayrıca, şehir sakinleri, gün boyunca toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandılar.

Kazaistan'dan Türkçe Bakış internet sitesinde yayınlanan  25. yıl kutlamlarının fotoğraflı haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programıa Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV  Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümekedir.