alt

Kosova'dan 1. TKG üyesi ADNAN FUSHA (önde, solda) ve 9. TKG üyesi İRFAN FUSHA  (önde, sağda),  ABİ iş merkezinde biraraya gelen genç kuşak aile üyeleri ile buluştular.   

Ailenin yeni kuşak  çocuklarını ve gençlerini ailenin  işleriyle ilgii bilgilendirmek ve şirketlerin işleyişi hakkında farkındakl  yaratmak amacıyla düzenlenen buluşmada renkli ve neşeli anlar paylaşıldı.

Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler  programı katılımcısı İRFAN FUSHA Kosova'nın Türk şehir Prizren'de süt ürünleri ve konserve, turşu üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca kurmuş olduğ Abi Center  alışveriş merkezinde çok sayıda Türk ürününü pazarlamaktadır.

TOBB tarafından düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kosova'dan katılan ADNAN FUSHA  gıda üretim şirketinde yönetici olarak uzun süre çalıştıktan sonra profesyonel işlerinden emekli olunca, eşi ve dostları ile birlikte gezilere katılarak, renkli anılar biriktirmektedir. 

alt

Slovenya'dan 15. TKG üyesi DZELİL SALİJİ (sol başta)   başkent Ljublajana'da 10 Aralık 2016 Cumartesi akşamı düzenlenen "Dinler Arası Diyalog ve İslam Kültür Merkezi projesi  çalışma yemeğine katıldı.  

TOBB tarafından Ankara, Malatya, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Slovenya'dan katılan DZELİL SALİJİ  aslen Makedonya kökenlidir ama Slovenya’da  yaşamaktadır. Yiyecek, içecek sektöründe faaliyet gösteren, unlu mamul ve pasta üreten ve  pastane ve yogurtland adlı zincir dondurma mağazaları olan firma sahibidir. 

Slovenya Müftüsü NEDZAT GRABUS ve diğer yetkililerin katıldığı yemekli toplantıda, İslam Kültür Merkezi ve Ljublajana Camii inşaatının aşamaları hakkında  bilgi verildi.  

Slovenya'da yaşayan Boşnakların yıllardır hayallerini süsleyen İslam Kültür Merkezi ve cami projesinin temeli 14 Eylül 2013 Cumartesi günü atılmıştı. Bu konudaki haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

alt

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan PINAR ÖZYILMAZ (ayakta, ilk sırada, soldan 2.) Köln Türk Musiki Korosu  başkanı oldu.  

Farklı kültürler arasında müzik köprüsü kurarak, toplumsal uyum konusunda sosyal görevler yapan değerli arkadaşımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diiyoruz. 

Köln Türk Musuki Korosu tarafından icra edilen "Unuturmaz Seni Hiçbir Şey" adlı şarkını videosuna bu linkten erişim sağlanmaktadır.

PINAR ÖZYILMAZ ve Köln Türk Musuki Korosu'nun etkilikleri hakkında TKG web sayfamızda yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ  ilk sırada soldan 2.),  Almanya'nın Köln şehrinde yaşamaktadır, tanıtım ve reklam ajansı sahibidir. Köln (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.