alt

KKTC'den 12. TKG  üyesi HALİDE GÜRÜN (ortada) babası ile birlikte BAE başkenti Abu Dhabi'de düzenlenen SİAL Ortadoğu 2016 Furında aile şirketi Akgöl Süt Ürünleri firmasının ünlü hellim peynirinin  tanıtımına katıldı.

5-7 Aralık 2016 tarihlerinde Abu Dhabi'de düzenlenen SiAL Middle East 2016 Fuarı  Ortadaoğu, Hindistan ve Afrika pazarındaki tüketicileri hedef alan önemli bir gıda fuarıdır. 

SİAL ME 2016 Fuarı  hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linki tıklamak yeterl iolacaktır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 12. TKG programı üyesi HALİDE GÜRÜN Üniversite eğitimini 2010 yılında İngiltere'de Reading Üniverstesi'nde İşletme ve Yöneticilik bölümünde tamamlamıştır.  Mezun olduktan sonra aile şirketi  Akgöl Sütçülük Gıda ve Paketleme Sanayii Ltd’in yönetiminde görev üstlendi.

12. TKG üyesi HALİDE GÜRÜN son dönemde İstanbul'da Yeditepe Üniveristesi MBA programında eğitimine devam etmektedir. Akgöl Süt Ürünleri şirketinin İstanbul şubesinin kuruluş çalışmlarını yürütmektedir.

alt

11. TKG programına KKTC'den katılan AKAN OZA (sağda) annesi (ortada) ve aile şirketi Oza Kahve'nin Genel Direktörü olan ağabeyi UMUT OZA (solda) ile birlikte 15-17 Aralık 2016 tarihlerinde İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Helal Expo Fuarı'na katılarak marka tanıtımı yaptılar.

Dünya’da önemli bir ekonomik pazar oluşturan helal sektörü, ülkemizdeki gelişimini de hızla sürdürmektedir. Helal olduğu kadar sağlıklı ürünlerin tüketilmesi noktasında bilinç oluşturulması amacını taşıyan Helal Expo Fuarı, sektör aktörlerinin bu dev pazarda hak ettiği yeri almasını hedeflemektedir. 
Fuara katılan firmalar dünya genelinde 2 milyara ulaşan tüketici kitlesine sahip bu helal pazarda son derece önemli stratejileri geliştirme imkânı bulmaktadır.

T.C. Cumhurbaşkanı  himayesinde düzenlenen  World Halal Summit Istanbul  kapsamında gerçekleşen olan Helal Expo Fuarı ile eş zamanlı olarak; Helal Gıda ve Gastronomi,İslami Finans,Helal Turizm,Hac ve Umre,İslami Tekstil,Tıp,Kimya ve Ecza konularında konferanslar da yapılmıştır.

World Halal Summit hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Helal Expo Fuarı'na katılan OZA Kahve  standına ait farklı fotoğraflara AKAN OZA'nın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır.

Aile şirketi Oza Kahve'nin ortağı ve üst düzey yönetici olan AKAN OZA ve UMUT OZA kardeşler bir süre önce KKTC'de ve Ankara'da açmış oldukları Oza Coffe Hosue markasının bir zincir haline gelmesi için katıldıkları fuarda yatırımcı adayları ile  yoğun iş görüşmeleri yaptılar. 

alt

Kosova'dan 16. TKG üyesi BERKANT CURİ (solda) İtalya'nın Milano kentinde 6 Kasım-3 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen "IFF Uluslararası Film Yapımcıları Festivali"ne katılarak,  yapımcılığını üstlendiği "Rumelide Bir Udi" belgeselinin tanıtımını yaptı.

16. TKG üyesi BERKANT CURİ'nin Milano'da katıldığı canlı yayına ait farlkı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafındanAnkara, Manisa, İzmir ve İstanbul'da  düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova temsilcisi olarak katılan BERKANT CURİ  Organizasyon, klip ve belgesel çekimi, proje danışmanlığı ve kültür projeleri yürüten şirkette  yönetici ve yapımcı olarak çalışmaktadır.

alt

13. TKG programına Sırbistan'ın Sancak Bölgesinden katılan ENES T. MELİÇ'in Ülker Bisküvi  firması ile iş bağlantıları konusunda sürdürdüğü görüşmler olumlu sonuçlandı. 

Ülker Bisküvi, İstanbul/Topkapı fabrikasında çikolata üretimi, İstanbul/Silivri fabrikasında çikolata ve çikolata kaplı bisküvi üretimi, İstanbul/Gebze fabrikasında bisküvi üretimi, İstanbul/Esenyurt fabrikasında kek üretimi, Ankara fabrikasında bisküvi ve Karaman fabrikasında Bisküvi, Kek, Kraker ve Çikolata üretimi, Mısır’da Bisküvi ve Kek üretimi ile Suudi Arabistan’da Biküvi, Kek ve Çikolata üretimi yapıyor.  Bisküvi ve kraker alanlarında ulusal ve uluslararası pazarlara sunduğu 330 çeşit ürünle dünyanın dev gıda üreticileri arasında yer alan Ülker Bisküvi, sektörünün tartışmasız lideridir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan ENES T.  MELİC gıda sektöründe çalışan tatlı, börek, mantı vb unlu mamuller üreten ve pazarlayan  şirket sahibidir.

Türkiye'de açılan gıda ve gıda teknılojileri fuarlarını düzenli olarak  ziyaret eden, Balkanlar ve  Avrupa ülkelerinde  düzenlenen  gıda  fuarlarına stant açarak katılan ENES T. MELİÇ arkadaşımıza başarılar diliyoruz.  

alt

Makedonya'dan 1. TKG üyesi KEMAL NAZIM (solda)  yeni başlayan bir ortak girişim kapsamında, Türkiye'den  ve Kosova'dan iş ortakları  ile birlikte Makedonya'nın Kırçocva kasabasına sınır komşusu olan Kosova'nın Shtime yöresinde maden ocağı işlerek, demir cevheri çıkarmaktadır. 

1. TKG üyesi KEMAL NAZIM'ın iş ortaklarıyla birlikte Kosova'daki maden ocağını  ziyaretine ait faklı footğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Mayıs 10 Haziran 2005 tarihlerinde Ankara, Bursa ve İstanbul ve (Irak grubu için ek olarak) Gaziantep illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan  KEMAL NAZIM,  Makedonya Türk SivilToplum Teşkilatları  Birliği (MATÜSİTEB) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. 

alt

Türkmenistan'dan 8. TKG üyesi  DOVRAN ABDYRASULOV (sağda) başkent Aşkabat'ta bulunan  Bagtyyarlyk Sowda alışveriş merkezinde Kodak film ve fotoğraf mağazası açtı. Arkadaşımızı kutluyor, başarılar diliyoruz. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen  8. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan   DOVRAN  ABDYRASULOV,  inşaat malzemeleri alım satımı ile ilgilenen şirket sahibidir. 

alt

Türkmenistan’dan17. TKG üyesi MAKSAT SOLTANMYRADOV (sağda) 2016 yılı Kasım ayının son günlerinde Rusya'nın Baltık denizi kıyısında  bulunan sanayi ve liman kenti Kaliningrad  Oblast'ı ziyaret ettiği günlerde iş görüşmeleri ve fabrika ziyaretleri yaptı. 

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Türkmenistan'dan katılan MAKSAT  SOLTANMYRADOV  inşaat sektöründe faaliyet gösteren, konut, altyapı, yol, elektrik işleri yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 

alt

Özbekistan'dan 18. TKG üyesi MANSOO RAHİMOV  (sağdan 2.) İzmir'in Selçuk ilçesinde birlikte fidan yetiştiriciliği yaptığı şirketin yetkilisi ile birlikte 1 Aralık 2016 Perşembe günü  tarım alanları için  gübre ve toprağı güçlendiren kimyasallar üreten  Agromer Biosan şirketini ziyaret ederek işbirliği koşullarını görüştü. 

Antalya'da Best Western Plus Khan Hotel'de konaklayan MANSOOR RAHİMOV Antalya'da tarımsal üretim için gübre çeşitleri üreten  Avagro Tarım şirketi yönetiicileriile de görüştü ve ürünler hakkında bilgi aldı. 

TOBB tarafından düzenelenen 18. TKG programına Özbekistan'dan katılan  MANSUR  RAHİMOV bir süredir Türkiye'de fidan yetiştiricisi firmalarla işbirliği yapmakta ve ortak projeler geliştirmektedir. 

TKG web sayfamızda bu konuda yayınlanan özel habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

TOBB tarafından 30 Nisan -12 Mayıs 2015 tarihlerinder Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girşiimciler programına Özbekistan'dan katılan MANSOOR RAHİMOV modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

alt

18. TKG programına Yunanistan'ın  Batı Trakya bölegesinden katılan GÜNER MUSTAFA (ortada) İstanbul Maslak'ta bulunan Petrol Ofisi Madeni Yağlar biriminin yöneticileri ile  bayilik  faaliyetleri  konusunda verimli bir toplantı yaptı.

Şirket merkezindeki yetkililer ile yılın son toplantısını gerçekleştiren GÜNER MUSTAFA,  2016 yılı içinde gerçekleşen mal alımı ve ödeme rakamları üzerinde karşılıklı mutabakat sağlanmasından memnun oldu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Gümülcine'den katılan  GÜNER MUSTAFA madeni yağ sektöründe Petrol Ofisinin Yunanistan genel dağıtımcısıdır. Ayrıca odun sobaları, pelet sobalar ve elektrikli ısıtıcılar ithal ederek Yunanistan genelinde dağıtan şirket sahibidir. Gümülcine Ticaret Odası üyesidir.