alt

16. TKG progogramına Kosova'dan katılan BERKANT CURİ İtalya'nin ticaret ve sanayi şehri Milano'da 26 Kasım-3 Aralık 2016  tarihleri arasıdna düzenlenen IFF (Uluslararası Film Yapımcıları Festivali)  etkiniğinden sonra 3 Aralık 2016 Cumartesi günü kanalları ve köprüleri ile  ünlü tarihi Venedik kentini ziyaret etti.

BERKANT CURİ'nin İtalya ziyretien ait farklı fotoğraflara ulaşamak için arkadaşımızın facebook sayfasına ait olan bu linki tıklamak yeterli olacaktır.  

TOBB tarafındanAnkara, Manis, izmir ve İstanbul'da  düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova temsilcisi olarak katılan BERKANT CURİ  Organizasyon, klip ve belgesel çekimi, proje danışmanlığı ve kültür projeleri yürüten şirkette  yönetici ve yapımcı olarak çalışmaktadır.

alt

Bulgaristan'dan 16. TKG üyesi NİYAZİ KARATABAN  6 Aralık 2016 tarihinde Essen kentinin ana meydanı  Weihnachtsmarkt Essen'de Noel ve yeni yıl nedeniyle kurulan  alışveriş ve eğlence merkezini kızıyla birlkte ziyaret ederek, neşeli anlar paylaştı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 16 Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan kataılan  NİYAZİ KARATABAN, programa katıldığı dönemde  ithalat, ihracat alanında faaliyet gösteren, gül fidanı üretimi, şarap distribütörlüğü, kömür ticareti, duvar kağıdı imalatı ve ticareti yapan şirket sahibiydi.  Ayrıca kerestecilik yapmakta ve hızlı büyüyen ağaç yetiştirmekteydi. Bir süredir Almanya'nın Essen kentinde çalışmaktadır. 

alt

TOBB tarafından düzenelenen 4. TKG programına Kosova'dan katılan SARANDA SHEHU 29 Kasım-11 Aralık 2016 tarihlerinde Almanya'nın Baden-Württemberg, kentinde bulunduğu sırada, noel ve yılbaşı nedeniyle kent merkezinde kurulan alışveriş ve eğlence merkezi  Weihnachtsmarkt de neşeli saatler geçirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 4. TKG programına katılan SERANDA SHEHU inşaat ve altyapı sektöründe faaliyette bulunan aile şirketinde yönetici olarak çalışmaktayken, bir süre önce Almanya'da bulunan akrabalarının yanına taşınarak, yaşamaya başlamıştır.  

alt

Arnavutluk'tan 10. TKG üyesi ERİNDA ZHUPANİ  2016 sonbaharında gerçekleşen Malta Adası ziyareti sırasında tarihi bölgeyi yürüyerek dolaştı. 

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan  katılan ERİNDA ZHUPANİ, Arnavutluk Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'nıda  koordinatör olarak görev yapmaktadır.

Yüksek öğrenimini İzmir'de Ege Üniversitesinde  tamamlayan ERİNDA ZHUPANİ'ye  iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi konusundaki katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. 

alt

 9. TKG programına Arnavutluk'tan katılan ARNOLA ÇEKA Kasım ayının son günlerinde anensi ve yakın arkadaşları ile birlikte Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı ziyaret ederek, noel ve yeni yıl öncesineşei ve renkli bir  tatil yapma fırsatını değerlendirdi.  

TOBB tarafından düzenlenen  9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan ARNOLA ÇEKA  başkent Tiran'da bulunan T.C. Ticaret Müşavirliğinde yerel uzaman olarak görev yapmaktadır. 

ARNOLA ÇEKA'nın Belrda ziyaretine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebok sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.  

İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisiği Bölümü mezunu olan ARNOLA ÇEKA  arkadaşımıza iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi konusundaki katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. 

alt

Makedonya'dan 13. TKG üyesi ADEM YAKUP yakın arkadaşları ile birlikte 4-6 Aralık 2016 tarihlridne  İspanya'nın Barselaona şehrini ziyaret ederek, çevreyi gezidi ve ünlü stadyumda maç izledi.  

ADEM YAKUP'un Barselona izlenimlerine ait farklı foroğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya'nın Gostivar kentinden katılan ADEM YAKUP, elektrik tesisatı, güvenlik sistemleri ve yangın ihbar sitemleri için projelendirme proje yönetimi  ve uygulama hizmetleri veren şirkette  üst düzey yöneticidir.  Mühendisler Odası üyesidir.

alt

Makedonya'dan 1. TKG üyesi ONUR BAUGARİÇ'in 13 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen  Monte Carlo ziyaretinden bir anı paylaşıyoruz.  

TOBB tarafımndan Ankara, Bursa ve İstanbul'da düznelenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten katılan ONUR BUGARİÇ ilaç sekötünde faaiyet göstermektedir.

alt

Makedonya'dan 1. TKG üyesi KEMAL NAZIM  iş ortaklarıyla birlikte 4 Aralık 2016 tarihinde Sırbistan'ın Sancak Bölgesinde bulunan Tutin kentinde buunduğu sırada çevreyi gezme fırsatını değerlendirdi. 

KEMAL NAZIM'ın Sancak ziyaretine ait farklı fotoğraflarına bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Mayıs 10 Haziran 2005 tarihlerinde Ankara, Bursa ve İstanbul ve (Irak grubu için ek olarak) Gaziantep illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan  KEMAL NAZIM,  Makedonya Türk SivilToplum Teşkilatları  Birliği (MATÜSİTEB) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. 

alt

Bulgaristan'dan 4. TKG üyesi ADEM İBİSH (sağ başta) eşi ve çocukları ile birlilkte 10-11 Aralık 2016 tarihlerine rastlayan hafta sonunda Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ı ziyaret ettiği sırada,  şehrin tarihi bölgesini  gezerek, şehrin noel ve yeni yıl  hazırlıklarını da tanık oldu. 

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Bulgaristan'dan katılan ADEM İBİSH  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Tekstil  ve konfeksiyon makineleri alım satım işi yapan şirket sahibidir. 

alt

Bulgaristan'dan 19. TKG üyesi ŞENER SABRİ  birlikte iş yaptığı firmalarla görüşmek amacıyla Almanya,  Belçika, Hollanda ve Çek Cumhuriyetini kapsayan yolculuğu sırsında  Prag'ı ziyaret etti ve  4 Aralık 2016 tarihinde Grandior Hotel Prague'da konakladı.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kıcaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ  Bulgaristan'ın  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group adlı şirketin sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır.