alt

11. TKG programına Irak'ın Kerkük şehrinden katılan CEZMİ  ZEYNEL DABBAG (soldan 3.) 22 Kasım 2016 Salı günü Konya'da Torku şirketi yetkilileri ile görüşerek, Irak piyasasına pazarlayacağı gıda ürünleri için anlaşma yaptı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul'da düzenlenenn 11. Türkçe kOnuşan Girişimciler programına Irak'tan katılan CEZMİ  ZEYNEL DABBAG  programdan sonra İstanbul'da şirket kurmuş, ev ve büro satın almıştr.  Türkiye'den temin ettikleri başta gıda ürünleri ve  inşaat malzemesi olmak üzere çeşitli malları  Irak piyasasında dağıtmaktadır.

CEZMİ    DABBAG  Irak kerkük'te un fabrikası, meyve suyu dolum tesisi,  patates çip üretim tesisi ve 6 adet döviz bürosu sahibidir. Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.  Türkmen İşadamları Derneğinin üyesi olarak faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır.

alt

Bulgaristan'dan 11. TKG üyesi SEVİNÇ KARAOĞLAN (solda)  Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova'nın öncülüğünde başlatılan meme kanseri tanı merkezi kurulması kampanya yemeğine T.C. Sofya Büyükelçiliğini temsilen  görevli olarak katıldı.

Grand  Hoatel Sofia'da 26 Ekim 2016 Çarşamba akşamı düzenlenen  Gala Yemeği  katılımcılarını gösteren fotoğraf albümüne  EVA imternet sitesine ait bu linkten ulaşılmaktadır. 

Bulgaristan'ın başkenti Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, bir sivil toplum kuruluşunun geliştirdiği meme kanseri kampanyasına destek verdiğini açıkladı.  Fandıkova, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaşama Sevgiyle Sarılmak" sloganıyla başlatılan kampanyada, ameliyat sırasında ışın tedavisi yapılmasına olanak sağlayan yeni bir cihazın alımı için para toplanacağını belirtti. Cihazın bedelinin yaklaşık 1,5 milyon avro olduğunu ifade eden Fandıkova, "Tüm kalbimle bu girişimi destekliyorum, elimden gelen yardımı yapmaya da hazırım" dedi. 

haberler Com sitesinde yayınlanan  haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır. 

TOBB arafındanAnkara, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 11. TkG programına Bulgaristan'dan katılan Avukat  SEVİNÇ KARAOĞLAN Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği Başkanı olarak, Türk kültürünü kormak ve geliştirmek için düzenlenen etkinliklerde gönüllü olarak görev üstlenmekte ve destek vermektedir.

alt

Bulgaristan'dan 11. TKG üyesi AYDUVAN SAİDOV  seyehat etmeyi sevmekte ve başta İtalya olmak üzere Avrupa içinde sık sık yolculuk yapmaktadır. Uzak Doğu'ya giderken de  Amsterdam üzerinden yola çıkmıştı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan AYDUVAN SAİDOV, havuz, spa sektörüne yönelik projelendirme, yapım ve bakım hizmetleri veren şirket sahibidir.

alt

Romanya'dan  11. TKG üyesi  TANHER CURTACAİ (sol başta)  karısı  15.TKG üyesi NEJLA CURTACAİ (soldan 2.)  ile birlikte 19-20 Kasım 2016  hafta sonunda  İstanbul'u ziyaret ettiklerinde, Venezia Mega Outlet'de  alışveriş yaptılar. 

11.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına  katılan Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği üyesi TANHER CURTACAİ,  temizlik malzemeleri, züccaciye, güzellik malzemesi toptan ticareti ile uğraşan firma sahibidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından  Ankara, Gaziantep,  Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Köstence'den katılan NEJLA CURTACAI,  mali müşavirlik ve muhasebe hizmetleri veren şirket sahibidir. Romanya  Müslüman  Tatar Türkleri Demokrat  Birliği üyesidir.

alt

11. TKG programına KKTC'den katılan AKAN  OZA  İstanbul'da  13 Kasım 2016 Pazar akşamı  Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen Pantene  Altın Kelebek Ödülleri etkinliğine katıldı. 

AKAN OZA  aile şirketi  Oza Kahve'nin  ortağı ve üst düzey yöneticisidir.