alt

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan  ELVİRA  BOROMBAEVA (solda) ile Moldova temsilcisi Gagavuzya Ticaret Odası  Başkanı MİHAİL PAŞALI (sağda) temsil ettikleri kurumlar arasında karşılıklı çalışmayı ve yardımlaşmayı öngören bir İşbirliği Prtokolü imzaladı. 

alt

Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Aankara, Polatalı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Moldova temsilcisi olarak katılan  MİHAİL PAŞALI (sağda) Gagavıuzya Özerk Cumhuriyeti'nin Çadır  Lunga  şehrinde yaşamaktadır.           

19. TKG üyesi MİHAİL PAŞALİ Moldova Ticaret Odasına bağlı olarak görev yapan ve  merkez ofisi Çadır Lunga şehrinde olan Gagavuzya Ticaret Odası Başkanıdır. Gagavuz bölgesinde bulunan Moldova Ticaret Odasının şubelerini yönetmektedir. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. TKG programına Kırgızistan'ın başkenti  Bişkek'ten katılan ELVİRA BOROMBAEVA (solda) enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA -Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği kadın Komisyonu Başkanıdır.

alt

18 Mayıs 2016 Çarşamba günü İstanbul Sanayi Odası ziyareti sonrasında, İSO Meclis Salonunda  gerçekleşen İşbirliği Protokolü imza töreni 19. heyet üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı ve alkışlarla kutlandı. 

Kırgızistan Ulusal İş Geliştirme Birliği ve Gagavuzya  Ticaret Odası arasında karaılıklı işbirliğinin iki ülke halkına yararlı olacağına inanıyor ve bu anlamlı girişimi başlatmış oldukları için  değerli katılımcılarımızı kutluyoruz. 

19. TKG programında gerçekleşen etkinliklere ait fotoğraflar özel bir facebook sayfasında albümler halinde arşivlenmiştir. 19. TKG fotoğraf albümlerine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Kırgızistan ve Moldova'nın 19. TKG üyeleri tarafından İstanbul'da imzalanan İşbiriği  Protokolünün programdan kısa bir süre sonra ilk sonucunu verdiğini ve bir Kırgız yatırımcının Moldova'nın en eski şarap fabrikasının Kırgızistan  distribütörü olduğunu öğrenmekten çok memnun olduk.