alt

6. TKG programına Moldava'nın Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti temsilcisi olarak katılan VALENTİNA UZUN (solda) 5 Kasım 2016  Cumartesi günü başkent  Komrat'ta düzenlenen Gaggavuzya Halklararası Yatırım Forumu sırasında  İşbirliği  Anlaşması İmzaladı.

T.C. Başbakan Yardımcısı TUĞRUL TÜRKEŞ'in de katıldığı  "Gagavuzya - Invest 2016"  Gagavuzya Özerk Bölge Başkanı İRİNA VLAH'ın açılış konuşmasıyla başladı.  

TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) tarafından da desteklenen Yatırım Forumu'na 20 ülkeden 250  iş insanı katıldı.

Gagavuzya Başkanı İRİNA VLAH'ın facebook sayfasında yayınlanan Yatırım Forumu Albümüne ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

Gagavuzya Uluslararası II. Yatrıım Forumu Komrad Devlet  Üniversitesi salonunda yapıldı. 

Yatrırım Forumunun programına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Marmara  Grubu Stratejik ve Sosyal  Araşatırmalar Vakfı'nın web sayfasında yayınlanan fotoğrafalı Gagavuzya Yatırım Forumu haberine bu linkten erişilmektedir. 

Gagavuzya II. Yatrırım Forumu'na katılan Gebze OSB Bölge Müdürü  organzie sanayi bölgesi deneyimlerini aktarmak amacaıyla, Gagavuzya İcra Komitesi ile İşbirliği Anlaşması imzaladı.

Yeşil Kocaeli i haber sitesinde yayınlanan Gebze OSB'nin fotoğraflı İşbirliği Anlaşması haberine ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır.

alt

TOBB tarafından Ankara ve istanbul'da düzenlenen  6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Moldova'nın Gagavuz Yeri Özerk Cumhuriyeti'ni temsilen katılan VALENTİNA UZUN üzüm çekirdeginden soguk baskıda yağ ve un üretmektedir. Durum bugdayı ve üzüm cekirdeginden elde edilen  undan çok kaliteli ve lezzetli makarnalar üretmekte ve dünya piyasalarına pazarlamaktadır.

6. TKG  programı üyesi VALENTİNA UZUN'un üzüm çekirdeğinden  un  ve yağ üreterek, BİOTECA  markasını  yaratmasının başarı öyküsü TKG web sayfamızda haber olarak yayınlanmıştır. Haberin detaylarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.