alt

EGEMENDİK Türkiye Mezunları Derneği Genel Koordinatörü  ve 16. TKG programı katılımcısı  MİRBEK OKENOV (sağda) ile 19. TKG üyesi  ULUKMAN BAPAEV  (solda) 1-5 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul'da "Kırgızistan Kültür Tanıtım Günleri" düzenleyerek, üç ayrı etkinlikte Kırgız kültürünü tanıttı. 

Egemendik Türkiye Mezunları Derneği USAİD BGI Kırgızistan Ofisi ile işbirliği yaparak, Kırgızistan'ı bir turizm destinasyonu olarak tanıtmak amacıyla  proje hazırladı. 

UASİD tarafından onaylanan ve maddi desek sağlanan propje kapsamında bir hafa süreyle İstanbul'da üç ayrı  tanıtım etkinliği düzenlendi.

alt

16. TKG üyesi MİRBEK OKENOV (arka sırada, ortada) ve 19. TKG üyesi ULUKMAN BAPAEV (ön sırada,s ağdan 3.) Taksim Meydanında kurdukları Kırgız Çadırını ziyaret eden istanbullulara Kırgızistan'ı tanıtarak, ülkelerine davet etti.

Egemendik Derneği yöneticileri Beyoğlu Belediyesi tarafından 24 Ekim-6 Kasım 2016 tarihleri arasında Taksim Gezi Parkında düzenlenen Safah Festivaline katılarak Kırgızistan tanıtımı yaptı.

alt

16. TKG programı katılımcısı MİRBEK OKENOV (sağda) ve 19. TKG programı üyesi ULUKMAN BAPAEV (solda) tanıtım günlerine katılarak  Kırgız el sanatları ürünlerini sergileyen Kırgız  tasarımcıların ürünlerini tanıtabilmeleri için özel stant kurdu.

TOBB tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul'da düzenlenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan MİRBEK OKENOV, Türkiye Mezunları Egemendik Derneği Genel Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Ankaar'da bulunan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi mezunudur.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programına katılan ULUKMAN BAPAEV  Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'de yaşamaktadır. Boğziçi Üniversitesi Turizm bölümü mezunudur. Turizm alanında faaliyet gösteren şirket ortağı ve üst düzey yöneticisidir.  Egemendik Türkiye Mezunları Derneği üyesidir. 

USAID BGI Kırgızistan Ofisi'nin  facebook sayfasında  yayınlanan Levent'te bulunan Özdilekpark  İstanbul AVM'de 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenen tanıtım etkinliğine ait farklı fotoğraflara  bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

Kırgız kültrürünü tanıtmak amacıyla proje kapsamında Kırgız halk müziği sanatçılarından oluşan bir müzik grubu da  istanbul'a  gelerek, Kırgızistan Kültür Tanıtım Günleri   etkinliklerinde konser verdi.

Türkiye Gezginler Derneği Başkanı Orhan Kural'ın öncülüğünde USAID BGI sponsorluğunda Kırgızistan Egemendik Türkiye Muznları Derneği tarafından 3 Kasım 2016 Perşembe günü Sultanahmet Armada Otel'de  düzenlenen Kırgızistan Kültür Tanıtım Gecesi Kırgızistan Turizm Bakanı'nın yanı sıra Türk dünyasının en ünlü yazarı Cengiz Aytmatov'un oğlu Askar Aytmatov, diplomatik temsilciler ve Türkiye ile Kırgızistan'dan seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.

Haberler Com sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Star Haber'de yayınlanan fotoğrafalı haber ulaşamkiçin bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

3 Kasım 2016 Perşembe akşamı  Armada Otel'de düzenlenen Kırgızistan ültür Tanıtım etkinliğine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için  bu linkin tıklanması gerekmektedir.

Düzenlenen etkinlikte ünlü oyuncu Tamer Karadağlı'ya Kırgızistan Türkiye Dostluk Ödülü' verildi ve Kırgız kaftanı giydirildi.  Armada Otelin lobisisne Kırgızistan Çadırı kuruldu.

Uluslararası ödüllü folklor ekibinin dans gösterisi, Kırgız yerel  giysiler defilesi, el sanatları sergisi ve Recep Aktuğ'un Kırgız şarkılarından oluşan konseri konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Katılımcılara Kırgız yemekleri ikram edildi, düzenlenen mini çekilişle Kırgızistan'a özgü  çeşitli armağanlar şanslı konuklara verildi.

19. TKG üyesi ULUKMAN BAPAEV'in sahibi olduğu Tabiat Tour'un facebook sayfasında yayınlanan tören videosunun görüntülerine ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir. 

Konhaber sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Yakamoz Yakut internet sitesinde yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.