alt

15. TKG üyesi  SHOLPAN  SYRGABAYEVA (solda) ve 9. TKG programı katılımcısı ASKER PRİYEV (sağda)  27 Ekim 2016 Perşembe akşamı Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen "Osmanlı Saray Giysileri Defilesi"ni izledi.

Kazakistan Cumhuriyetinin Bağımsızlığının 25. yılı münasebetiyle "Türkiye Günleri" etkinliği kapsamında, 27 Ekim 2016 Perşembe günü saat 19.00’da T.C. Astana Büyükelçiliği, Astana Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA Astana Koordinatörlüğünün iş birliğinde, "Osmanlı Saray Giysileri Defilesi” düzenlenmişktir.

Defilede, Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından özenle hazırlanan Osmanlı Kıyafetleri Koleksiyonundan 40 parça giysi, izleyicilerin beğenisine sunulacaktır. Koleksiyonda, Osmanlı kıyafetlerinin yanı sıra şapkalar, başlıklar ve o döneme ait takılar da yer almaktadır. Söz konusu koleksiyon daha önce Almanya, Avusturya, Amerika, Portekiz, Tataristan, Yunanistan, Cezayir, Çin ve Hollanda gibi pek çok ülkede başarılı bir şekilde izleyicilerle buluşmuştur. 

Astana Yunus Emre Enstitüsü''nün web sayfasında yayınlanan  ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır.

Türkiye Günleri etkinlikleri kapsamında dün de Kazakistan-Türkiye Kardeşlik Ezgileri konseri de düzenlendi.

Haberler Com sitesinde yayınlanan konser fotoğraflaraına  ve defile haberine  bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan SHOLPAN SYRGABAYEVA  T.C. Astana Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak çalışmaktadır. 

alt

9. TKG üyesi ASKER PRİYEV  (soldan 3.) T.C. Astanabüyükelçiliği'nin Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna Kazak milli giysileri ile katılan  grubu kutladı.

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV  Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümekedir.

alt

“Osmanlı Saray Giysileri Defilesi”ne T.C. Astana Büyükelçisi NEVZAT UYANIK  başta olmak üzere çok sayıda diplomat ve seçkin davetli katıldı.  Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Osmanlı saray giysileri koleksiyonunun izleyicilerin beğenisine sunulduğu defilede kına seremonisi de yapıldı. Daha önce Almanya, Avusturya, Amerika, Portekiz, Tataristan,  Yunanistan, Cezayir, Çin ve Hollanda gibi pek çok ülkede büyük ilgiyle karşılanan koleksiyonda, Osmanlı giysilerinin yanı sıra şapkalar, başlıklar ve taçlar da yer aldı.

TRT haber sitesinde yayınlanan defile fotoğtaflarına ulaşmak için bu linki ziyaret etmek gerekmektedir. 

Memleket haber sitesinde yayınlanan habere ulaşamak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

Defile için Adana’dan Astana’ya özel olarak gelen tasarımcılar,  Kazakistan’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını ve hazırlayacakları farklı bir koleksiyonla 2017 yılında Astana’da gerçekleştirilecek olan EXPO 2017’de yer almaktan onur duyacaklarını söylediler. 

Astana Yunus Emre Enstitüsü'nün web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Osmanlı Saray Giysileri Defilesi'ne ait farklı fotoğraflara ve  video görüntülere ulaşmak için  9. TKG üyesi ASKER PRİYEV'in facebook sayfasına ait olan bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.