alt

Karadağ'dan 19. TKG üyesi  FARİS MURATOVİC (sağda) dönem arkadaşı ALMİR MUKACA'yı  (solda) 2 Kasım 2016 Salı günü, Saraybosna'da ziyaret ederek, Başçarşı'da öğle yemeğine konuk oldu ve ünlü Boşnak Köftesini tattı.

FARİS  MURATOVİÇ Karadağ'ın başkenti Podgorica'da yaşamaktadır. Türkiye'de Kocaeli Üniveristesinde siyaset bölümünden mezun olmuştur.  19. TKG programı sırasında Kocaeli TO tarafından düzenlenen ikil iş görüşmelerinde tanıştığı Türk firması sahipleri ile görüşmelerini sürdürmekte ve  iki ülke arasında meyve-sebze sektöründe ortak iş yapmayı planlamaktadır. 

TOBB tarafından Ankara, Polatalı, Koceli, Gebze ve istanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan FARİS MURTOVİÇ Karadağ, Bosna Hersek ve Sırbistan'da faaliyet gösteren risk yönetimi ve bilimsel enstitü şirketinde yöneticidir.

Kurumun (Euro Cert) lisanslı yangın dayanım testleri laboratuvarı bulunmaktadır. Şirket yangın alarm sistemi ve şirket video izleme kurulumu da yapılmaktadır. Arazide insansız hava aracı (eBee senseFly Sa) ile kayıt yapılmaktadır. Şirket Bosna Hersek otoyolunda iş sağlığı ve güvenliği gözetimi projesini tamamlamıştır. Şirketin halen Karadağ’da yapmakta olduğu benzer projenin 12 yıl sürmesi beklenmektedir. Karadağ Ticaret odası üyesidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından 9-20 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenelenn19. TKG  programına Bosna Hersek'ten katılan ALMİR MUKACA gıda sektöründe faaliyet göstermektedir. Organik meyve ve meyve suyu üretimi yapan, evlere doğrudan dağıtım yoluyla organik  ürünler ticareti yapan  şirket sahibidir. Bosna Hersek Federasyonu Ticaret Odası ile Organik Gıda Üreticileri  Derneği üyesidir.

19. TKG üyesdi ALMİR MUKACA'nın Bosna Hersek radyo ve televiyon kanallarında yaptığı marka tanıtım programları konusunda TKG web sayfasında yayınlanan özel habere bu linkten ulaşmak mümkündür.