alt

15. TKG programına Kazakistan'dan katılan SHOLPAN SYRGABAYEVA (sağdan 3.)  T.C. Astana  Büyükelçiliği tarafından 28 Ekim 2016 Cuma akşamı Büyükelçiik'te düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama davetinde törenin sunuculuğunu üstlendi, çevrimenlik yaptı ve konuklarla yakından ilgilendi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan SHOLPAN SYRGABAYEVA  T.C. Astana Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak çalışmaktadır. 

alt

9. TKG programına katılan ASKER PRİYEV  (sağda)  T.C. Astana Büyükelçisi  NEVZAT UYANIK'ın ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasında 15. TKG üyesi SHOLPAN SYRGAYEVA (solda) ile birlikte  yer aldıkları bu fotoğraf karesi ile TKG grubunu özel olarak selamladı. Değerli arkadaşlarımıza  katılımları için çok teşekkür ediyoruz. 

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı ASKER PRİYEV  Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Başkent Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak büyük bir özveriyle yürütmekedir.

Astana Büyükelçiliği Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ait farklı ve fotoğraflara ulaşmak için 9. TKG Üyesi ASKER PRİYEV'in facebook sayfasına ait olan bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Astana Büyükelçiliği  tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ait farklı  fotoğraflara ulaşmak için, 15. TKG üyesi SHOLPAN SYRGAYEVA'nın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Memleket Gazetesinde yayınlanan Astana Büyükelçiiği Cumhuriyet Bayramı  davetine ilişkin  habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Haberler Com sitesinde yayınlanan Astana'daki Cumhuriyet Bayramı kutlaması haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Kazakistan'ın Almaty şehrinden katılan MARAT  SHYRYMBAYEV (sağda)  T.C. Almati Başkonsolosluğu tarafından 28 Ekim 2016 Cuma akşamı kazakistan Otelinde düzenelenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama davetine katılarak, Başkonsolos RIZA KAĞAN YILMAZ ile görüştü.

Resepsiyonum sırasında Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan 36 parçalık “Miras” Koleksiyonunun defilesi gerçekleştirildi. 

Almati Başkonsolsoluğu'nun facebook sayfasında yayınlanan  Cıumhuriyet Bayramı kutlama davetine ve defileye ait farklı fotoğraflara ulaşmak için  bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG programı  katılımcısı  MARAT  SHYRYMBAYEV  toplu konut yatırımları yapan, inşaat malzemesi (beton üreten, bordür ve beton kanalizasyon halkaları) üreten, büyük çimento siloları sahibi olan şirkette üst düzey yöneticidir. 

alt

Aralarında TKG üyelerinin de bulunduğu Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri  T.C. KırgızistanBüyükelçisi METİNKILIÇ (sağdan 4.) tarafından 28 Ekim 2016 Cuma günü düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılarak, kutlama dileklerini sundu. 

15. TKG programı katılımcısı ve Egemendik Derneği Başkanı ERKİNBEK DJOROEV (soldan 4.)  14-15 Ekim 2016 tarihinde  Lefkoşa'da gerçekleşen KıbrısTürk Kırgız İş Forumu hakkında Büyükleçiye bilgi sundu, değerlendirmelerini paylaştı.

ERKİNBEK DJOROEV inşaat sektöründe faaliyet gösteren, spor salonları, halı saha, tenis kortları vb spor tesisleri inşaatları yapan, spor malzemeleri ve ekipmanları toptan ticareti ile uğraşan, uluslar arası sigorta şirketlerine ülke genelinde hizmet sunan şirketler grubu sahibidir. JIA-Genç İşadamları Derneği üyesidir. Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği Başkanıdır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahsiar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen 14. TKG programına katılan URAN NİAZALİEV (sağdan 3.) toptan gıda ve bakliyat ürünleri ticareti ile uğraşan ve tekstil alanında faaliyet gösteren örme kumaş ticareti yapan şirkette genel müdürdür. (APPD), Üretici, Tedarikçi, Bayiler Birliği, (GIA)  Genç İşadamları Derneği ve Egemendik Derneği Yönetim Kurulu  Üyesidir.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı NURLAN SULAIMANOV (sağdan 2.), sigorta şirketinde yönetici olarak çalışmaktadır. Türkiye Mezunları Egemendik Derneği üyesidir. Ayrıca kendisinin halı yıkama fabrikası vardır. Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak  görev yapmaktadır.

TOBB tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul şehirlerinde düzenlenen 16. TKG programına Kırgızistan temsilcisi olarak katılan MİRBEK OKENOV (sol başta) Egemendik Derneği Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. 

T.C. Bişkek Büyükelçiliği tarafıdnan düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama davetine ait farklı fortoğraflara ulaşmak için 17. TKG üyesi NURLAN SULAIMANOV'un facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi  yeterli olacaktır.  

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Cengiz Aytmatov Kampüsünde Bişkek İlkokulu, Ortaokulu ve İmam Hatip Okulunun Spor Kompleksinde kutlama programı düzenledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır.

alt

18. TKG programı üyesi ABDUMATİN FAİZULLOEV (sağda) T.C. Tacikistan Büyükelçiliği tarafından 28 Ekim 2016 Cuma akşamı düzenlenen Cumhuriyate Bayramı kutlama resepsiyonuna katıldı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Tackistan'ın başkenti Duşanbe'den katılan ABDUMATİN FAİZULLOEV çikolata üretimi ve marka temsilcilikleri ve distribütörlük konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 

alt

6. TKG programı heyet başkanı  Dr. ELSHEN EBULHESENLİ (solda) Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniye T.C. Bakü Büyükelçiliği tarafından  28 Ekim 2016 Cuma akşamı Fairmont Flame Towers düzenlenen resepsiyonda konuklarla yakıdan ilgilendi.

Bakü'de Farimont Otel’de düzenlenen resepsiyona Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, üst düzey komutanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda konukları Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi ERKAN ÖZKORAL karşıladı

Ajans Manisa internet sitesinde yayınlanan  Bakü'de Cumuriyet Bayramı kutlaması haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Azerbaycan'dan katılan ve  heyet başkanlığı görevini üstlenen  Dr. ELSHEN EBULHESENLİ T.C. Bakü Büyükelçiliğinde, Ticaret Müşavirliğinde Müşavir Yardımcısı olarak görev yapmakadır.