alt

4. TKG programı heyet başkanı ŞARIK CİBO (solda) İstanbul'da  bulunduğu sırada 27 Kasım 2016 Pazar günü   eşi VİLDAN CİBO (sağda) ile birlikte Bursa'da yaşayan dostlarını ziyarete gitmek için  feribot yolculuğunu tercih etti.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO, Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşamaktadır. İş elbiseleri ticareti, inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.  Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri  yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır.  

alt

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Ekim ayının son günlerinde eşi ve çocukları ile birlikte geldiği  İstanbul'da  iş görüşmeleri, siyasi ziyaretler, çevre gezisi ve alışveriş  vb etkinliklerle dolu bir program gerçekleştirdi. 

TEMİRLAN SARLYKBEK'in sonbaharda İstanbul ziyaretine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. TKG programına Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır. 

alt

Romanya'dan  11. TKG üyesi  TANHER CURTACAİ (sol başta)  15.TKG üyesi NEJLA CURTACAİ (soldan 2.)  19-20 Kasım 2016  hafta sonunda alışveriş ve tatail amacıyla  İstanbul'u ziyaret ettiklerinde tarihi Kumkapı'nın  eğlenceli ortamında  dostları ile birlkte yemek yedi. 

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 11.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına  katılan Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği üyesi TANHER CURTACAİ,  temizlik malzemeleri, züccaciye, güzellik malzemesi toptan ticareti ile uğraşan firma sahibidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından  Ankara, Gaziantep,  Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Köstence'den katılan NEJLA CURTACAI,  mali müşavirlik ve muhasebe hizmetleri veren şirket sahibidir. Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği üyesidir.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen  11. TKG programına KKTC 'temsilcisi olarak  katılan AKAN  OZA  özellikle hafta sonları olmak üzere İstanbul'u sık sık ziyaret etmektedir.

13-16 Ekim 2016 tarihlerinde  CNR Expo Fuar Merkezinde düzenlenen Bayim Olur musun Fuarı  nedeniyle İstanbul'da ' da bulunan 11. TKG üyesi AKAN OZA  Nişantaşı semtindeki  The St. Regis Istanbul Otelde konakladı. 

11. TKG programı katılımcısı AKAN OZA  aile şirketi  Oza Kahve'nin  ortağı ve üst düzey yöneticisidir. 

alt

13. TKG programına Makedonya'dan katılan ADEM YAKUP (soldan 2.)  24 Eylül 2016 Cumartesi günü Vodafone Arena'da oynanan  Galatasaray Beşiktaş derbi maçını izlemek  için Gostivar'dan  karayolu ile  İstanbul'a geldi. 

İstanbul'da bulunduğu 23-25 Eylül 2016  tarihlerinde dostları ile görüşen ve çevreyi gezen 13. TKG üyesi ADEM YAKUP arkadaşımıza Türkiye'ye gösterdiği bu sıcak ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz. 

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya'nın Gostivar kentinden katılan ADEM YAKUP, elektrik tesisatı, güvenlik sistemleri ve yangın ihbar sitemleri için projelendirme proje yönetimi  ve uygulama hizmetleri veren şirkette  üst düzey yöneticidir.  Mühendisler Odası üyesidir.

alt

14. TKG programına Almanya'dan katılan CİHAN MUTLU AKTÜRK (sağdan 2.) 16.MÜSİAD fuarı nedeniyle İstanbul'da bulunduğu sırada iş ortakları ve dostları ile  birlikte  11 Kasım  2016  Cuma günü tarihi Süleymaniye Camii'ni ziyaretlerini  Haliç (Altın Boynuz) manzaralı selfi/özçekim ile belgeledi.

14. TKG üyesi CİHAN MUTLU AKTÜRK'ün  10-11 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştiridği İstanbul'un tarihi ve turistik bölgeleri gezisinin footğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından  Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen  14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan  CİHAN MUTLU AKTÜRK,  proje yönetimi, arabuluculuk ve danışmanlık alanında faaliyet gösteren, şirket sahibidir. MÜSİAD Almanya Gençlik Kurulu Kurucu Başkanıdır.