alt

27 Ağustos 2016 Cumartesi akşamı Gümülcine'de düzenlenen Batı Trakya TKG grubu buluşmasına  katılan Gümülcie Türk Gençler Birliği Genel Sekreteri CAHİT HALİL (sağda) BAKEŞ Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi Genel Müdürü  PERVİN HAYRULLAH (ortada) ve T.C.Gümülcine Başkonsolosluğu'nda  yerel uzman olarak görev yapan RAMADAN DUBAN (soldan 2.) plaket takdim töreninde aynı karede buluştu.

alt

BAKEŞ  Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi  Genel Müdürü  PERVİN HAYRULLAH'a sağda) TOBB Başkanı M. RİFAT HSİARCIKLIOĞLU'nun selamları ile birlikte TOBB plaketi takdim edildi.  

BAKEŞ 7 Mayıs 2007 tarihinde 44 kurucu üyeyle İskeçe’de kurulmuş kar amacı gütmeyen, vakıf niteliğinde bir şirkettir.

Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlayacak her alanda çalışmalar yapmak,  Türk dilini ve kültürünü araştırıp-geliştirmeye yönelik, eğitimsel, pedagojik, kültürel, tarihi ve genel olarak bilimsel araştırma ve çalışmaları gerçekleştirmek, İlköğretim, Ortaöğretim ve Yüksek Öğretim kurumları, çocuk yuvaları, ana okulları kurmak, şirket tüzüğüne uygun olarak yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak B.A.K.E.Ş.’in genel amaçları arasındadır.

BAKEŞ'in faaliyetleri hakkında ayrıntılı  bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

 Gümülcine Türk Gençler Birliği Genel Sekreteri CAHİT HALİL'e (ortada) TOBB Başkanının selamları ile birlikte TOBB plaketi takdim edildi. 

Gümülcine Türk Gençler Birliği 1928 yılında kurulmuştur. 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşmasıyla Yunanistan yönetimine azınlık olarak bırakılan Batı Trakya Türkleri ve özellikle Batı Trakya Türk Gençliği arasında, Türk Kültürünün yaşatılıp gelişmesi ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirilen Atatürk İlke ve İnkılaplarının ve ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün diğer değişim ve yenileşme hareketlerinin yayılıp benimsenmesine yardımcı olmak gayesiyle kurulmuştur.

Gümülcine Türk Gençler Birliği'nin faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.  

alt

Gümülcine Türk Gençler Birliği  Genel Sekreteri CAHİT HALİL'in   (soldan 2.) TOBB Başkanına gönderdiği ebru tablo ve BAKEŞ Genel Müdürü PERVİN HAYRULLAH'ın TOBB Başkanı'na sunulmak üzere veridği  BAKEŞ'in el sanatları  kurslarına katılan Batı Trakyalı kadınlar tarafından hazırlanmış elişi tablo  TOBB'un  galeri-müzesine konulmak üzere  teslim alındı.

27-28 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleşen TKG Batı Trakya Grubu ziyareti konusunda 13. TKG üyemiz HASAN HASAN tarafından Gündem Gazetesi'nde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Batı TrakyaTKG Grubu  buluşmasına ait farklı fotoğraflar özel bir albüm olarak TKG facebook sayfamıza eklenmiştir.  Batı Trakya Albümü'ne ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.