alt

19. TKG programına KKTC'den katılan NECDET ERGÜN  (ortada) Kırgızistan'dan dönem arkadaşları NURLANBEK DAMİNOV  (solda) ve ULUKMAN BAPAEV (sağda) ile 14-15 Ekim 2016 tarihlerinde  düzenlenen  2. Kıbrıs Türk-Kırgız İş Forumu sırasında  Lefkoşa'da yeniden buluştu.

14-15 Ekim 2016 tarihlerinde Lefkoşa Golden Tulip Hotel'de KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın ev sahipliğinde  2. Kıbrıs Türk -Kırgız İş  Forumu yapıldı. İş Forumunun  açılışını Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun yaptı. Foruma  Kırgızistan'dan  işadamı katıldı.

İlki 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde  Kırgızistan’ın başkenti Bişkek'te yapılan İş Forumu'nun ikincisine Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Bakanlığın üst düzey bürokratlarının yanı sıra,  Kırgız Dışişleri Eski Bakanı Askar Aitmatov, KKTC Dostluk Grubu Başkanı Kırgız Milletvekili Dastanbek Djumabekov, KKTC Bişkek Temsilcisi Tayseer Al-Shanableh ve iki ülkeden iş insanları, ekonomik örgüt temsilcileri ve sivil toplum örgütleri  katıldı.

30-31 Mayıs 2016 tarihinde  Kırgızistan'da düzenlenen 1. Kıbrıs Türk-Kırgız İş Forumu konusunda TKG web sayfamızda yayınlana habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Kıbrıs Postası Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşma kmümkündür. 

Kıbrıs Time Gazetesinde yayınlanan iş forumunun fotoğraflı haberine ulaşmak için bu inki tıklamak yeterli olacaktır.

alt

19. TKG programı katılımcısı NURLANBEK DAMİNOV (2. sırada, soldan 2.) ,başkent Bişkek'te yaşamaktadır.  İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, toplu konut inşaatları yapan şirket sahibidir. Ayrıca Coca-Cola ürünlerinin dağıtımını yapmaktadır.  Egemendik Türkiye Mezunları Derneği üyesidir.Kırgızistan Egemendik Türkiye Mezunları Derneği üyesi  TKG programları katılımcıları, İş Forumu nedeniyle KKTC'de dönem arkadaşları ile yeniden görüşmenin memnuniyetini paylaştı.

Gazete 360 haber sitesinde yayınlanan  fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

19. TKG programına  kazakistan'dan katılan  ULUKMAN BAPAEV (sağda), başta dönem arkadaşı NECDET ERGÜN (solda) olmak üzere KKTC'deki önceki dönem TKG  üyelerinin kendilerine gösterdiği yakın ilgiden ve gelişen dostluklardan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

19. TKG programı katılımcısı  ULUKMAN BAPAEV  Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'de yaşamaktadır. Boğziçi Üniversitesi mezunudur. Turizm alanında faaliyet gösteren şirket ortağı ve üst düzey yöneticisidir.  Egemendik Türkiye Mezunları Derneği üyesidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG programına KKTC temsilcisi olarak katılan  NECDET ERGÜN, iş girişim ve yatırım ajansı sahibidir.  Ajans; Devlet birimlerine ve özel sektöre danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Egemendik Türkiye Mezunarı Derneği'nin  facebook sayfasında yayınlanan KKTC İş Forumu izlenimlerine ait fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.