alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programına Ukrayna'dan katılan ALİNA POTAPOVA  (soldan 2.)  Ankara'da bulunduğu sırada, 21 Ekim 2016 Cuma günü TOBB'u ziyaret ederek, arkadaşları ile öğle yemeğinde buluştu. 

alt

TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı ile birlikte  19 Mayıs 2015 tarihinde Kiev'î ziyaret eden  TOBB  Ukrayna Masası Sorumlusu KAAN GAFFAROĞLU'nun  (solda)  Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile yaptıkları resmi görüşmelere katılan 18. TKG üyesi  ALİNA POTAPOVA  (solda)  taraflar arasında çevirmenlik görevini üstlenmişti.

TKG web sayfasında  yayınlanan Kiev haberine bu linkten ulaşılmaktadır.  

alt

18. TKG üyesi ALİNA POTAPOVA  (sağdan 2.) bir süredir Karaman'da süt ürüneri fabrikası kuran Ukraynalı bir şirketin tercümanı olarak sık sık  Karaman'a gitmekte ve  toplantılar sonunda fırsat buldukça hızlı trenle Ankara'ya gelerek arkadaşlarını  ziyaret etmektedir.

Ukrayna'nın en büyük süt  firması olan SLAVA  Süt ve Süt Ürünleri şirketinin  üretim tesisleri  19 Aralık 2015 Cumartesi günü  Karaman Organize Sanayi Bölgesinde  düzenlenen törenle hizmete girdi. Günde 1000 ton süt işlemeyi hedefleyen Slava Süt firması, 390 çalışanıyla Karaman'daki en büyük yabancı yatırımcı olarak öne çıkmaktadır. 

Karaman 24 internet sitesinde yayınlanan Slava Süt tesislerinin açılış haberine bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Gıda Hattı sietsidne yayınlanan açılış haberine ulaşmak çin bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.  

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan ALİNA POTAPOVA (sağda), kamu ile ilişkilerde danışmanlık hizmeti ve sözlü ve yazılı tercüme hizmetleri sunan www.tercuman.com.ua  şirket sahibidir. www.steklopodiyom.etov.com.ua portalı üzerinden toptan ve perakende otomotiv yedek parça ticaretini yürütmektedir.