19. TKG programı üyesi ELVİRA BOROMBAEVA  (sağdan 3.) Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te  14 Ekim 2016 Cuma günü  düzenlenen  DTİK 3. Avrasya Girişimciler Toplantısına katıldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrasya Bölge Komitesi ev sahipliğinde 3. Avrasya Girişimciler Toplantısı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 14 Eki 2016 Cuma günü düzenlendi.

T.C. Bişkek Büyükelçiliğinin facebook sayfasında yayınlanan habere ve f farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Haberler com sitesidne yayınlanan fotoğraflı  habere ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır.

Toplantıya Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, DTİK İcra Komitesi Başkanı Nail Olpak, DTİK Avrasya Bölge Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır, KTMÜ Rektörü Prof.Dr. Sebahattin Balcı’ın yanı sıra üyeler, dernekler ve akademisyenler katıldı.

Türk diasporasının ekonomik varlığını güçlendirme ve lobi kapasitesini artırma çalışmaları yürüten DTİK Avrasya Girişimciler Toplantısı'nın moderatörlüğünü DTİK Avrasya Bölge Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır yaptı.

3. Avrasya 3. Avrasya Girişimciler Toplantısı  hakkında AVİM Avrasya İncelemeleri Merkezi web sayfasnda yayınlanan  ayrıntılı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Toplantıda Avrasya bölgesinde iş yapan işadamlarının genel sorunları, Kırgızistan’da iş yapan çevrelerin uygun koşullu finansman ihtiyaçlarının karşılanması, Türkiye’den ithalatta karşılaşılan sorunlar, Kırgızistan’da küçük ölçekli hidroelektrik santrallerine yatırım imkânları ve diğer konular ele alındı.

Suputnik sitesinde yayınlanan toplantı haberine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

19. TKG üyesi, Kırgizistan Is Dernekleri Federasyonu  ile  Küçük Hidroelektrik Santraller Birliği’nin Başkanı ELVİRA BOROMBAEVA toplantıda söz alarak; " Kırgizistan’da ortak bir pilot kucuk hidroelektrik santral yapılmasını" önerdi. Boyle bir projenin gerçekleştirilmesinin sektöre önemli bir ivme katacağını da  belirtti.  Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin  bu öneriyi cevaplayarak, "projeye gereken desteğin verileceğini" belirtti.

DTİK web sayfasında yayınlanan toplantı duyurusuna bu linkten ulaşılmaktadır.