alt

19. TKG programına İran'ın Tebriz şehrinden katılan HAMİD SARMADİ (sağdan 2.)  İran'ın başkenti Tahran'da 5-8 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen (TIIE) 16. Tahran Uluslararası Sanayi Fuarı'na katılan Türk firmalar ile yeni makineler almak üzere anlaşma yaptı.

Türkiye'nin Makinecileri, 5-8 Ekim 2016 tarihleri arasında, İran’a uygulanan ambargoların kalkmasıyla küresel ekonomiye entegre olma yolunda ilerleyen İran’da düzenlenen 16.Tahran Uluslararası Sanayi Fuarı’na (TIIE) iki ayrı stantla katıldı.

Türkiye’nin Makinecileri, sektörel dernekler ile güç birliği yaparak fuarda etkin bir tanıtım gerçekleştirdi. AKDER, ARÜSDER, ENOSAD, KBSB, MİB, POMSAD ve TARMAKBİR yetkilileri Türkiye’nin Makinecileri’nin desteğiyle ayrı bir stantla fuara katıldı.

Sanayi sektörünün gelişiminde stratejik işkollarından ziyaretçilerin buluştuğu Tahran Sanayi Fuarı’nda Çin, Almanya, Japonya ve Güney Kore gibi dünyanın önde gelen ülkelerinden katılımcılar yer alırken, Türkiye’den 54 firma ürünlerini sergiledi. Türk makine sektörüne daha fazla ilgi çekebilmek için, fuar kataloğunun arka sayfasına Turkish Machinery ilanı verildi.

Makine İhracatçıları Birliği'nin web sayfasında yayınlanan Tahran Fuarı haberine  bu linkten ulaşmak mümkündür.

Nakit Haber'de yayınlanan  Tahran Fuarı haberi için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

alt

TOBB tarafından Ankara Polatlı, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen  19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına İran'dan katılan HAMİD HOSSEİNPOUR SARMADİ (solda),  metal ve toz metalurjisi sektöründe faaliyet gösteren,  otomobil ve traktör parçaları için bakır tozu, kalay tozu, bronz tozu vb ürünler ev aletleri parçaları, presler ve sinter fırınları gibi metalürji makineleri üreten, inovasyon ve mühendislik alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirkette üretim müdürüdür. Metalurji ve Makine Üreticileri Derneği ve İnovasyon Derneği üyesidir.

 

 

alt

19. TKG programı heyet başanı Bulgaristan'dan  ŞENER SABRİ  16-18 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da  düzenlenen Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı'nı ziyaretederek, yararlı iş görüşmeleri yaptı ve yeni bağlantılar kurdu.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı  EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti. tarafından İstanbul Fuar Merkezinde  bu yıl onuncu kez düzenlenmektedir. 

10. Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı, 16 Kasım 2016 Çarşamba günü ı düznelenen törenle açıldı. 26 ülkeden 180 profesyonel katılımcıyı ağırlayan lojistiğin dev etkinliğine 50'yi aşkın ülkeden ziyaretçi gelmesi beklemektedir.

Avrasya Bölgesi’nin taşımacılık, lojistik ve tedarik zinciri çözümleri için en önemli iş platformu olan logitrans Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

Fuar lojistik, telematik, taşımacılık ve intralojistik alanlarının tüm katma değerli zincirine yayılan çapta, geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Fuarda yük taşımacılığı ve lojistik hizmetler, yük taşıma sistemleri, IT/Telematik, e-iş, telekomünikasyon, İntralojistik, malzeme akışı başlıklaraında hizmet sunana şirketler  yeniürünlerini sergilemektedir. 2015 yılında gerçekleşen  logitrans fuarı 54 farklı ülkeden 15 bini aşkın ziyaretçiyi bir araya getirmişti.

Haberler Com  sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linki tıklayınız. 

alt

19. Türkçe Konuşan Girişimciler programı heyet başkanı ŞENER SABRİ'nin Lojistik Fuarına ait farklı fotoğraflarına  ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ Bulgaristan'ın  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group şirketinin sahibidir.

Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır. 

alt

17. TKG programında heyet başkanlığını üstlenen RECEP YILDIZ  (sağda) 11-16 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen MAKTEK Avrasya 2016 Fuarına katılarak, Almanya'daki fabrikası için fuarda sergilenen takım tezgahlarını inceledi ve üretici firmaların yetkilileri ile görüştü.

alt

17. TKG grubunun Adana'da ziyaret etmiş olduğu Esen Makine'nin sahibi MEHMET ESEN  (sağda)  ile fuarda buluşan RECEP YILDIZ  (ortada)  makine sektöründeki son gelişmeleri eski dostu ile gözden geçirdi.

Takım Tezgâhları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) ilk kez yaptıkları işbirliğiyle makine sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşması olan MAKTEK Avrasya 2016 Fuarı, 11-16 Ekim 2016 tarihlerinde Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Almanya'dan katılan ve  heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ  (solda) otomobil ya sanayi, tıbbi cihazlar için parça üretimi, makine imalatı için aksam ve parça üretimi, metal işleme, ev aletleri, optik ve hassas parça üretimi yapan, makine sektöründe faaliyet gösteren  Yıldız CNC Drehtechnik şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Lahn-Dill Kreis Sanayi ve Ticaret Odası üyesidir.

Maktek Avrasya 5. Takım Tezgahları, Metal - Sac - İşleme Makineleri, Tutucular - Kesici Takımlar, Kalite Kontrol - Ölçüm Sistemleri, CAD/CAM, PLM Yazılımları ve Üretim Teknolojileri Fuarı sektördeki son yeniliklerin sergilendiği önemli bir platform olarak öne çıkmaktadır. 

Otomotiv, havacılık, savunma, beyaz eşya, gemi ve inşaat sektörleri başta olmak üzere imalat alanında sanayinin geleceğini belirleyecek makinalar ilk kez MAKTEK Avrasya 2016'da tanıtıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle 11-16 Ekim 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açan organizasyon 75 ülkeden 70 bini aşkın sektör profesyonelini ve dünya makina devlerini ağırladı. Yaklaşık 1.5 milyar dolarlık iş hacmi yarattığı tahmin edilen MAKTEK Avrasya'da makina, robot ve insan etkileşimi ile Endüstri 4.0 her yönüyle ele alındı.

Maktek Avrasya 2016 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Ekonomik Çözüm sitesinde yeralan ayrıntılı habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Haberler Com sitesindeki  fuar haberine ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

alt

17. TKG programı heyet başkanı RECEP YILDIZ (soldan 3.) 19-23 Ekim 2016 tarihlerinde Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen  68. Frankfurt Kitap Fuarında Türkiye standını ziyaret etti ve İstanbul Ticaret Odası standına konuk oldu. 

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, fuara 228 metrekaresi Türkiye Ulusal Standı ve 92 metrekaresi de Çocuk Yayınları Standı olmak üzere toplam 320 metrekarelik alanda iki ayrı stantla katıldı. 

Her yıl Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen, Dünya'nın en büyük  kitap  fuarı olarak kabul edilen organizasyondur. Yayın ve elektronik yayıncılık alanında faaliyet gösteren kuruluşların katılımıyla 1949 yılından bu yana gerçekleştirilmektedir. 100'den fazla ülkeden yaklaşık 7.000 yayıncıyı buluşturmakta olan fuarın ziyaretçi sayısı 2004 yılında 290.000 olarak tespit edilmiştir.

68. Uluslararası Kitap Fuarı'na bu yıl yaklaşık yüz ülkeden 7 binin üzerinde  yayınevi katılmıştır.  19-23 Ekim 2016 tarihleri arasında yaklaşık altı yüz yazarla 4 bin etkinlik yapılmıştır. Bu yılki fuara yaklaşık 300 bin kişinin katılmıştır.

DW com sitesinde yayınlanan ayrıntılı habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Fuar kitap, roman, bilimsel ve akademik yayınlar, dergi, gazete, harita, sanatsal yayınlar, takvimler, karikatür albümleri vb yayınları okuyuuclar ile buluşturmaktadır.  Frankfurt Kitap Fuarı, yazarlar, yayınevleri, kitapçılar, kütüphaneciler, sanat eleştirmenleri ve gazeteciler, bilgi degerlendiricileri ve okuyucuları biraraya getiren, yayın hakları ve lisans alışverişleri yönünden en önemli fuarlardan birisi olarak kabul edilmektedir. 

Hürriyet Gazetesidne yayınlann fuar haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ  Almanya'daki fabrikasında  katmadeğeri yüksek sanayi ürünleri üretmektedir. Otomotiv, Savunma & Hava Sanayi,  Medikal Car,  Xtreh ,Medikal Cihazlaz,  MR Cihazı,  Endoskopi, Mikroskopi, Makine Sanayi  Optik ve Feinmechanik, Pffeier Vackum, Mercedes Benz, BMW, Audi parçaları  talaşlı imalat ile üretilmektedir.

alt

15. TKG programına Slovenya'dan katılan DZELİL SALİJİ  (solda) işortağı ve kardeşi (sağda) ile birlikte 20-22 Ekim 2016 tarihlerinde İtalya'nın Trieste şehrinde düzenlenen 8. Trieste Espresso Expo 2016   etkinliğinde  kahve sektörünün önemli firması  Julius Meinl kahve markasının üst düzey  yöneticisi Tomaz Milic  (ortada ) ile görüştü.

Trieste Espresso Expo 2016 hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Trieste Espresso Expo 2016 Trieste limanında  Avusturya Macaristan İmparatorluğu döneminde  kahve deposu olarak kullanılan  eski ambarlarda açıldı. Expo kapsamında çeşitli sergiler, etkinlikler, work shop'lar düzenlendi. 

TOBB tarafından Ankara, Malatya, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Slovenya'dan katılan  DZELİL SALİJİ  aslen Makedonya kökenlidir ama Slovenya’da  yaşamaktadır. Yiyecek, içecek sektöründe faaliyet gösteren, unlu mamul ve pasta üreten ve  pastane ve yogurtland adlı zincir dondurma mağazaları olan firma sahibidir.