alt

4. TKG programına Makedonya'dan katılan ESFER ALİ  (solda) 9 Ekim 2016 tarihinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Balkan Maraton Şampiyonasında koştu. 

9 Ekim 2016 Pazar günü saat 10.00'da Vasil Levski Ulusal Stadyumu'ndan başlayan Uluslararası Sofya Maratonu katılımcıları;  3 km, 10,550 km, 21 km ve 42,195 km olarak belirlenen 4 farklı  kategoriden tercihlerine en uygun olan parkurda koşmaktadır.

Sofya Maratonu hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.  

alt

1740 nolu kayıt  numarası ile Balkan Maratonu'na katılan 4. TKG üyesi ESFER ALIJI (solda) 10.5 knm uzunluğundaki parkuru 1 sat 24 dakika 44 saniyede  tamamladı.

2015 Sofya Maratonuna 5 kıta 32 ülkeden ikibin koşucu katılmıştı. 

Sofya Marataonu hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

4. TKG üyesi ESFER ALİ  Yunanistan'ın başkenti Atina'da 13 Kasım 2016 Pazar günü düzenlenen maratona katıldı. 

Atina Klasik Maratonu bu yıl 34. kez profesyonel koşucuları ve halkı buluşturdu. Altı farklı kategoride 50 binden fazla kişinin katıldığı organizasyonda 18 bin kişi de maratonda koştu. Panathinaiko Stadium  maratonun bitiş noktası olarak belirlenmiştir.

Euronews sitesinde yayınlanan maraon haberine bu inkten ulaşmak mümündür. 

Atina Maratonu hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten  ulaşılmaktadır. 

alt

ESFER ALİ  Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da 5 Eylül 2015 Cumartesi günü  koşulan büyük maratona da katılmıştı. TKG web sayfamızda yayınlanan Prag Maratonu haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da  düzenlenen  4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Makedonya'dan katılan ESFER ALİ,  programdan sonra yahoo mail grubu kurarak, katılımcıların arasında bugüne kadar etkin bir şekilde kullanılmakta olan önemli bir iletişim köprüsü gerçekleştirmiştir.  

Üniversite öğrenimini Ankara'da yapan ESFER ALİ, halen Üsküp'te inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir Türk şirketinde yönetici olarak görev yapmaktadır.