alt

Kırgızistan'dan 16. TKG üyesi BAKYT DEGENBAEV tarımsal alanda üretim yapan KOBİ'lerin işlerini geliştirmesi ve pazar paylarını büyütmeleri için yol göstermek ve gelişmelerine destek olmak amacıyla  5 Ağustos 2016  Cuma günü düzenlenen Bölgesel İş Geliştirme Çalıştayı'nda sunum yaptı ve iş deneyimlerini paylaştı.

Küçük ölçekli yerel  tarım üreticilerine yönelik olarak EBRD  Avrupa Kalkınma Bankası  desteği ile Kırgızistan'ın 4. büyük şehri Karakol'da  düzenlenen ve bölgedeki işletmelerin davte dildiği çalıştayda  katılımcılara iki gün süresince  üretimleirni büyütmeleri ve dış pazarlara ulaşmları konularında  bilgi ve danışmanlık verildi.

alt

Yerel Üreticiler Derneği Başkanı ve  16. TKG programı katılımcısı  BAKTY DEGEMBAEV (ortada,  Kırgızistan genelinde üretim yapmakta olan tüm üreticileri kurduğu internet platformunda biraraya getirmiş ve firmaların tanıtımlarını yapmalarını sağlamıştır. Bir yılı aşkın bir sürede ülkenin en büyük internet ağını oluşturmuştur.

16. TKG üyesi BAKYT DEGENBAEV'in Issık Gölü kıyısındaki Karakol şehrinde düzenlenen İş Geliştirme seminerine ait farklı fotoğraflarına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

EBRD tarafından desteklsnen seminerle ilgili ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

TOBB tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen 16. TKG programına Kırgızistan'dan katılan  BAKYT DEGENBAEV (solda),  balık çiftliği işleten, balık yemi üreten ve balık yemi ticareti yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. Yerel Üreticiler Derneği Başkanı olarak başarılı çalışmalar yapmakta ve verimli projeler gerçekleştirmekedir.

alt

16. TKG üyesi BAKTY DEGEMBAEV, Mayıs 2016'da, uzun yıllardan sonra, ilk kez "Yerli Mallar Geçit Tören"'nin gerçekleşmesini  sağlamıştır. Ülkenin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmasından dolayı Kırgizistan Cumhuriyeti Başbakanı tarafindan "Onur Madalyası" ile ödüllendirilmiştir.

Arkadaşımızın başarı öyküsü  TKG web sayfasında haber olarak yayınlanmıştır.  Haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin  tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

16. TKG Üyesi BAKYT DEGENBEV   UNDP katkılarıyla, Gençlerin Desteklenemsi Projesi kapsamında 15-16 Ağustos 2016 tarihinde Kırgızistan'ın güneyinde bulunan ve cevizleriyle ünlü Türkistan şehr, Celal-Abad'da düzenlenen semineere  katılarak sunum yaptı.

İş deneyimlerini paylaşan ve  gençleri girişimci olmaya davet eden BAKYT DEGENBAYEV'in katıldığı seminerle ilgili farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.