alt

7. TKG programına Makedonya'dan katılan SABİT UMER  (arkada), 19. TKG programı katılımcısı kardeşi HASAN UMER (önde) ile birlikte  ürettikleri temizlik ürünlerinin Balkan ülkelerindeki  pazar payını artırmak amacıyla 12-14 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştirdikleri Bosna Hersek ziyareti sırasında tarihi Mostar Köprüsü'nü de ziyaret etti. 

UMER Biraderlerin Bosna Hersek ziyaretlerinde gezdikleri  başkent  Saraybosna'nın tarihi merkezi Başçarşı izlenimlerine 19. TKG üyesi HASAN UMER'n facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.  

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 7. Türkçe Konuşan Girişimcler Programına Makedonya'dan katılan SABİT UMER  ve  19. TKG üyesi HASAN UMER  temizlik malzemesi ( bulaşık süngeri, temizlik bezleri, yer bezleri, sünger vb) üretimi yapan ve tüm Balkan ülkelerine ihraç etmekte olan  Sa-Lu dooel Chemical industry and Foreign Trade LTD.adlı aile şirketinin paydaşlarıdır.

alt

18. TKG programına KKTC'den katılan GİZEM ÇELİKER AKANDERE eşi ve GİAD üyesi arkadaşları ile birlikte 10 kişilik bir grup olarak, 4-12 Temmuz 2016 tarihleri arasında  gerçekleşen Balkan ülkeleri gezisinde tarihi Mostar Köprüsünü de ziyaret etti. 

Makedonya'da Ohri Gölü, Bosna Hersek'te Başçarşı , Batı Trakya'da  Selanik şehri ve Atatürk'ün Evi  ile Karadağ sahillerini kapsayan  Balkanlar tururnuna ait farklı fotoğraflara ulaşmak için 18. TKG üyesi GİZEM ÇELİKER'in facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

4. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO (sağda) iş görüşmeleri ve tatil amaçlı olarak eşi ile birlikte sık sık balkan ülkelerini ziyaret etmektedir. 20-21 Temmuz 2016 tarihleirnde Karadağ'ın Adriyatik kıyısında bulunan  Kotor şehrini ziyaret etti. 

4. TKG programı heyet başkanı ŞARIK CİBO'nun 2016 yaz mevsiminde gerçekleşen Karadağ, Slovenya ve Hırvatİstan ziyaretlerine ait faklı fotoğraflara ulaşmak için değerli arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.  

alt

10. TKG  programına Kosova'nın Priştine şehrinden katılan ENİS CABRATİ (solda) ve eşi ) ile birlikte 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde hafta sonu tatilini Arnavutluk kıyısında bulunan Lugina E Patokut ziyareti ile değerlendirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Beypzarı  ve İstanbul'da düzenlenen 10.Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova temsilcisi olarak katılan ENİS CABRATİ,  Prizren şehrinde otomotiv yedek parça toptan ve perakende ticareti yapan, servis istasyonu işleten  aile şirketi Burak Otomotiv'de yönetici olarak görev yapmaktadır.

alt

2. TKG programına Kosova'dan katılan BERZAT MORİNA (sol başta) aile üyeleri ile birlikte 23 Ağustos 2016 tarihinde  Arnavutluk'un güney sahilinde bulunan Vlore'da tatil yaptı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir ve Kayseri illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kosova'dan katılan BERZAT MORİNA,  inşaat malzemesi üretimi ve ticareti alanında çalışmakatadır  ve kum ocağı, un fabrikası ve çuval fabrikası işleten  RİZAM Holdingin sahibi  ve üst düzey yöneticisidir.

alt

10. TKG programına Bulgaristan'dan katılan TİMUR HALİLOV  (sağda) eşi ve oğlu le birlikte 9-11 Eylü 2016 tarihlerinde yazdan kalan son sıcak günleri değerlendirmek ve renkli bir haftasonu tatili geçirmek için karayolu ile Ege Denizi kıyısına ulaştı.  

Ziyaret ettikleri Orta Makedonya bölgesinde, deniz kıyısındaki turistik belde  aralía-Pieria'da öğle yemeği için Yunan mutfağınının lezzetlerini bulabilecei Taverna Koyklis lokantasını tercih etti.

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programın Bulgaristan temsilcisi olarak katılanTİMUR HALİLOV,  sahibi olduğu TES Consulting  Ltd. şirketi ile  Bulgaristan'da iş yapan şirketlerle çeşitli konularda danışmanlık hizmeti vermektedir. 

alt

Romanya'dan 17. TKG programı üyesi  ERGHİN  HAGİCALİL  2016 Eylül ayının ilk günlerinde Yunanistan'ın İon Denizindeki Corfu Adasında tatil yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-12 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düznelenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Romanya'dan katılan ERGHİN HAGİCALİL tıp doktorudur. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren, Romanya genelinde poliklinik ve laboratuvar işleten şirket sahibidir.

17. TKG üyesi ERGHİN HAGİCALİL'in Corfu Adası ziyaretine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

Ukrayna'dan 18. TKg üyesi ALİNA POTAPOVA  yelken eğitimini geliştirmek ve tatailyapmak üzere 8 -16 Ekim 2016 tarihleri arasında Yunanistan kıyılarında  yelkenli ile dolaştı.    

Kalamaki Adası, Moni Aası, Aegenia Adası, Poros Adası ve  Ermioni kıyılarını yelkenli ile dolaşan  18. TKG üyesi  ALİNA POTAPOVA ekim ayında memleketi Ukrayna'da başlayan kış soğuklarınında uzakta Ege Denizinin sonbahar  güneşinden yararlandı.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan ALİNA POTAPOVA, kamu ile ilişkilerde danışmanlık hizmeti ve sözlü ve yazılı tercüme hizmetleri sunan www.tercuman.com.ua  şirket sahibidir. www.steklopodiyom.etov.com.ua portalı üzerinden toptan ve perakende otomotiv yedek parça ticaretini yürütmektedir.

alt

4. TKG programına Makedonya'dan katılan ESFER ALIJI  Atina Maratonuna katılmak üzere 13 Kasım 2016 Pazar günü  başkentte bulunduğu sırada, şehrin  tarihi bölgelerinide ziyaret etti.

Ünlü Sintagma (Anayasa) Meydanında bulunan  Yunanistan Parlementosunun önünde nöbet bekleyen Efsun/Evzon  Askerleri ile hatıra fotoğrafı çektirerk, Artina ziyaretini belgeledi.  

Sintagma’nın Türkçe anlamı “Anayasa”dır. Bu isim, 1843’te meydana gelen ve kralın yetkilerinin sınırlanmasıyla sonuçlanan ayaklanmadan gelir. Geniş, mermer bir meydandır. Doğusunda Yunan Parlamentosu bulunur ve meydana göre daha yüksektedir.

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da  düzenlenen  4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Makedonya'dan katılan ESFER ALİ,  programdan sonra TKG Yahoo Mail Grubu'nu kurarak, katılımcıların arasında bugüne kadar etkin bir şekilde kullanılmakta olan önemli bir iletişim köprüsü gerçekleştirmiştir.  

Üniversite öğrenimini Ankara'da yapan ESFER ALİ, halen Üsküp'te inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir Türk şirketinde yönetici olarak görev yapmaktadır. 

alt

19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan  heyet başkanı ŞENER SABRİ  (solda) eşi FATMEGÜL HÜSEYİN (sağda) ile birlikte sürpriz yaparak, 27 Ağustos 2016 Cumartesi akşamı Batı Trakya'nın Gümülcine (Komotini) şehrinde ASBA Tavernada  düzenlenen Batı Trakya TKG grubunun yemeğine katılarak TKG üyeleri ile tanıştı. 

Bir toplantı nedeniyle Gümülcine'ye yakın olan Kırcaali şehrinde bulunmasını fırsat olarak değerlendiren ŞENER SABRİ,   80 km'lik yolculuk yaparak Batı Trakya TKG grununyemeğine katılarak, büyük bir sürpriz yaptı.

Akşam yemeğinden sonra eşi ile birlikte gece yolculuğu yaparak,  Bulgaristan'a dönen ŞENER SABRİ  dönem arkadaşı SELAETİN EVİAZ ve  Batı Tarkya TKG grubu üyeleri ile görüşmekten memnun oldu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ Bulgaristan'ın  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group şirketinin sahibidir.

Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır.