alt

10. TKG programına Kırgızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sol başta)  Manas Üniversitesi'nin Akademik  Yıl  Açılışı törenine katılan T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  HÜSEYİN YAYMAN  (sağdan 3.) ve beraberindeki heyeti konuk etti.  T.C. Bişkek Büyükelçisi METİN KILIÇ (sağdan 4.) da heyete eşlike tti.  

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Türkiye'nin 1995 yılında kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde (KTMÜ) 2016-2017 eğitim öğretim akademik yılı törenle açıldı.

KTMÜ Cengiz Aytmatov Kampüsü konferans salonunda gerçekleştirilen törene  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman,Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ve diğer görevller katıldı. 

Tören öncesinde KTMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Fahri Tarhan'ın fotoğraflarından oluşan "Manas'ın Ülkesi Kırgızistan" sergisi açıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı HÜSEYİN YAYMAN  yaptığı konuşmada, "iki ülkenin en büyük ortak yatırımının Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi olduğunu" söyledi.

Habeler Com sitesinde yayınlanan görüntülü habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Time Turk sitesinde yayınlanan açılış haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (arkada sağda 2.) Türkiye heyetinde yeralan konuklarla yakından ilgilendi ve ağırlamna programının aksamaması için özel çaba gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  HÜSEYİN YAYMAN (önde soldan 3.), Kırgızistan ziyareti sırasında   Büyükelçi METİN KILIÇ (önde, soldan 2. ile Türk Dünyası ile kültürel ilişkilerin geliştirilmesi konusunu görüştü.

Bakan Yardımcısı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin yeni eğitim ve öğretim yılı açılış törenine ve Türksoy'un 25. Yıl Özel Konserine katıldı.

alt

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Halk Çalgıları Orkestrası, Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını kazanmasının 25'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te konser verdi.

Bu yıl etkinliklerini Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25'inci yılına ithaf eden TÜRKSOY'un bünyesindeki 10 ülkeden 40'a yakın sanatçıdan oluşan Halk Çalgıları Orkestrası, Bişkek Büyük Konser Salonu'nda sahne aldı.

Orkestradaki Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Rusya Federasyonu'nun özerk bölgelerinden Başkurdistan, Saha (Yakutistan), Moldova'nın Gagavuz Yeri ve Moğolistan'dan sanatçılar, performanslarını sergiledi.

Konseri izleyenler arasında yer alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, etkinliğin başında yaptığı konuşmada, Kırgızistan'ın bağımsızlığının 25'inci yıl dönümünü kutladı.

Kurultay sitesinde yayınlanan  görüntülü konswr haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Manas Üniversitesindeki törene ve TÜRKSOY konserine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için Bişkek Büyükelçiiği'nin facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunudur.  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Biimi alanında yüksek lisans yapmıştır.  Türkiye Kırgızistan Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 

alt

10. TKG  üyesi heyet üyelerine sahibi olduğu Kozu Gril'de özel olarak hazırlanan kuzu çevirmeyi geleneksel bir ortamda sundu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. TKG programına Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.