alt

18. TKG programına Kırım'dan  katılan ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA Romanya'nın Köstence şehrinde 2-3 Eylül 2016 tarihlerinde düzenlenen  22. Uluslararası  Türk Tatar Mili Kıyafetleri, Halk Oyunları ve Türküleri  Festivali'ne katıldı.

Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği 2-3 Eylül 2016 tarihlerinde, Romanya’nın Köstence şehrinde, Milletlerarası Türk Tatar Festivali düzenledi. 

alt

18. TKG programına Kırım'dan  katılan ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA (ortada)    22. Uluslararası  Türk Tatar Mili Kıyafetleri, Halk Oyunları ve Türküleri Festivali'ne katılma üzere Köstence'de bulunduğu sırada dönem arkadaşı NUREDİN EMURLA (solda) ile yeniden görüşmekten mutlu oldu. Programdan 1,5 yıl sonra yeniden buluşan dönem arkadaşları bu görüşme fırsatından çok memnun oldu.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. TKG programına Köstence'den katılan NUREDİN EMURLA büyük ölçekli tarmsal faaliyet yapan, toptan olarak tarım ilaçları ve tohum ticareti yapan  şirket sahibidir. Köstence Ticaret, Tarım ve Sanayi Odası üyesidir. 

Romanya’nın Dobruca bölgesinde bulunan Köstence şehrinde gerçekleştirilen festivale Romanya, Türkiye, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya ve Litvanya’dan folklor ekipleri ve müzik grupları katıldı.

Festivalin açılışı kortej yürüyüşüyle başladı. 2 Eylül 2016  saat 19:00’da Köstence Soveja Yaz Tiyatrosunda folklor gösterileri başladı. Festivalin ikinci gününde saat 16.00’da güreş turnuvası yapıldıktan sonra, saat 19.00’da folklor gösterileri devam etti.
 
Sanal Basın sitesinde yayınlanan festival haberine bu linkten ulaşmak mümkündür. 
Türkiye'de ve Romanya'da Hayat web sayfasında yayınlanan festival haberine ve farklı  fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

18. TKG üyesi ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA Türk Tatar Festivali nedeniyle Köstence'de bulunduğu sırada, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği'ni ziyaret etti ve başarılı organizasyon nedeniyle yöneticilere teşekkür  etti.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara,  Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'dan katılan ELVİNA  SHEYHİSLYAMOVA aslen Kırım Türküdür. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yaşamaktadır ve danışmanlık hizmetleri veren şirkette idari konularda yönetici olarak görev yapmaktadır.

alt

18. TKG programı katılımcısı ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA'nın Köstence izlenimlerine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür. 

02- 03 Eylül 2016 tarihleri arasında Romanya’nın Karadeniz sahilinde bulunan Köstence şehrinde düzenlenen Uluslararası Türk Tatar Folklor Festivali’ne yaklaşık 20 folklor ekibi katıldı

Kırcaali Haber'de yayaınlanan fotoğraflı haberin ayrıntılarına ulaşamak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır.