alt

12. TKG programına Ukrayna temsilcisi olarak katılan YULİYA KUCHMA (sağdan 3.) 6-7 Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul'da  düzenlenen Ukrayna Günleri'nin hazırlıkları için Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğunda Kültür Ataşesi olarak görev yapan eşine (soldan 3.) yardım ederek, destek verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen  “İstanbul’da Ukrayna Kültür Günleri”,  Cemal Reşit Rey Konser Salonunda  6 Eylül 2016 Salı günü saat 18.00'de başladı. 

Türk Ukrayna İşadamları Derneği'nin web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye ve Ukrayna’nın dostluk ilişkilerini pekiştirmek ve iki ülke arasındaki kültürel iş birliğine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğin ilk gününde Ukrayna’nın Odessa ve Lviv şehirlerinin tarihi ve kültürel güzelliklerini yansıtan “Ukrayna Şehir Fotoğrafları Sergisi”  açıldı.

Haberler com sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

alt

Ayrıca  Odessa’nın ünlü müzisyenlerinden Natali Deniz ve Natali Papazoğlu Gagauzca eserler seslendirdiklei konser ve Kdynzha  Dans Grubunun gösterileri  izleyciler tarafından çok beğenildi. 

Etkinliğin ikinci gününde ise, Lvivli müzisyenlerden oluşan Burdon müzik grubu, neşeli ezgileri ve yöresel danslarıyla müziklerinin içine Ukrayna halkının coşkusunu dahil edecekleri neşei bir konser verdi.

İstanbul'da düzenlenen Ukrayna Günleri  etlinliği konusunda ayrıntılı habere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan YULİYA KUCHMA danışmanlık ve tercüme şirketi sahibidir.  

12. TKG üyesi YULİYA KUCHMA Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğunda Kültür Ataşesi olarak görev yapan eşi ve çocukları ile birlikte Haziran 2011'den bu yana İstanbul'da yaşamaktadır. 

alt

Ukrayna Günleri konusunda İstanbul Ajansı tarafından yayınlanan duyuruya ulaşmak için lütfen tıklayaınız.