alt

18. TKG üyesi MUŞO TURKOVİÇ  (ortada) Spor Federsayonu Başkanı olarak 12-19 Eylül 2016 tarihlerinde Hatay Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 7. ABA Güreşleri Dünya Kupası'na  katılan Sancak takımına eşlik etti.

18. Türkçe Konuşan Girişmciler programına Sırbistan'ın Sancak bölgesinden katılan MUŞO TURKOVİÇ Sancak Spor Federasyonu Başkanı olarak Türkiye ile Sancak arasındaki sportif faaliyetlerin artması ve işbirliğinin güçlenmesi için özel çaba göstermektedir.

Hatay’da düzenlenen 7. Aba Güreşleri Dünya Kupası’na 30 ülkeden katılan sporcuların mücadele ettiği müsabakalar sona erdi.

Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş  yaptığı açıklamada, hedeflerinin Aba Güreşlerinin olimpiyatlarda yer almasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Hatay Büyükşehir belediyesi Mersah alanında gerçekleşen müsabakalar sonunda, 60 kiloda Türkiye’den Samet Kumtaş, 70 kiloda İran’dan Ebrahim Valıyan, 80 kiloda Özbekistan’dan Ruslan Khaıtov, 90 kiloda Türkiye’den Batuhan Efemgilşampiyon olurken 100 kiloda Macaristanlı Zoltan Peltek dünya şampiyonu oldu. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara altın hediye edildi. Macaristan'dan Zoltan Peltek başpehlivan oldu.

7. Aba Güreşleri Dünya Kupası hakkında  ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

18. TKG üyesi MUŞO TURKOVİÇ  (sağdan 2.)   Aba Güreşleri Dünya Kupasına katıan Sancak takımında yer alan sporcularla yakından ilgilenerek, moral ve motivasyonlaraının güçlenmesi için çaba gösterdi. 

Hatay Aba Güreşleri  konusunda detaylı bilgilere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

18. TKG üyesi MUŞO TURKOVİÇ'in (soldan 2.) Hatay izlenimlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için  aakadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmekedir. 

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası, 17 Eylül 2016 Cumartesi günü HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, HBB daire başkanları ve Hatay halkının katılımıyla görkemli bir törenle başladı.

HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi aba güreşi mersahında gerçekleşen şampiyonanın ilk gününde düşüncelerini paylaşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ” Hatay’da bu denli büyük bir uluslararası şampiyonanın gerçekleşmesine vesile olmanın gurur verici. Aba Güreşi mersahımızı kısa süre içerisinde tamamlayarak şampiyonaların bu alanda gerçekleşmesini sağladık. 26 ülkenin katılım göstereceği müsabakalarda yaklaşık 300 sporcu mücadele edecek. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen şampiyona ile tüm dünyaya ata sporumuz olan aba güreşimizi tanıtmayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Aba Güreşleri Dünya Kupası açılış töreni haberine ulaşmak  için lütfen tıklayınız.

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından Hatay’a gelerek 7’nci Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden sporcu ve yöneticileriyle 17 Eylül 2016 Cumartesi günü Harbiye’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Hatay Büyükşehir Belediyesini web sayfasında yayınlanan habare bu linten ulaşılmaktadır.