alt

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BOROMBAEVA (soldan 2.)   15 Eylül 2016 tarihinde "Yenilenebilir Enerji ve Ekoloji konularaında Kazakistan'ın Astana şehrinde düzenlenen konferans sırasında dönem arkadaşı DİNMUKHMUHAMMED  ZİYATBEKOV (sağda) ile  görüşme fırsatı yarattı. 

Kırgızistan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ajansı Direktörü ASEL ARSTANBEKOVA da  (sol başta) dönem arkadaşlarının görüşmesinde hazır bulundu.  

19. TKG üyesi  ELVİRA  BOROMBAEVA,  14-15 Eylul 2016 tarihleri arasında Kazakistan Cumhuriyeti Enerji Bakanligi ve Yesil Enerji Koalisyonu tarafindan Astana'da düzenlenen "Green Bridge - Bridge To Green Technologies, Innovations And Available Energy"  konulu uluslararası konferansa katıldı. 

TOBB tarafından düzenlenen 19. TKG programına Kazakstan'an katılan DİNMUKHAMMED ZİYATBEKOV  İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, proje danışmanlığı hizmeti sağlayan ve inşaat malzemesi ticareti yapan şirket sahibidir.

Ayrıca turizm sektöründe faaliyet göstermektedir. Özellikle iş turizmine ağırlık vermektedir. Güney Kazakistan’da gelişmiş olan tarım sanayi sektörüne  yurt dışından teknoloji transferi ve finansal yatırım gelmesi için projeler gerçekleştirmektedir. Ek olarak, Kazakistan’da iş yapmak isteyen yabancı uyruklulara hukuki destek sağlayan firmada yöneticilik yapmaktadır.

Türkiye Odaler ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatalı, Koceli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'dan  katılan  ELVİRA BOROMBAEVA başkent Bişkek'de yaşamaktadır. 

19. TKG üyesi ELVİRA BOROMBAEVA enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği kadın Komisyonu Başkanıdır.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe kOnuşan Girişimciler proramına  Irak'tan katılan HIDAYAT BAKR QANBAR  (solda), Tacikistan'dan dönem arkadaşı MAYSA KLİCHOVA (ortada) ile kocasını 15 Eylül 2016 Perşembe günü konuk etti.

Aileleri ile birlikte yarı zamanlı olarak İstanbul'da yaşayan ve ticari falaiyetlerini İstanbul 'dan yöneten iki dönem arkadaşı sık sık buluşmakta, görüşmekte ve işbirliği planları geliştirmektedir.

MAYSA KLICHOVA havayolu şirketlerine, beş yıldızlı otellere malzeme ve hizmet sağlayan, restoran işleten, Türkiye’den gıda tekstil ürünleri ithal eden şirket  sahibidir  ve Tacikistan Amerikan Odası üyesidir.

19. TKG programı katılımcısı HIDAYAT BAKR QANBAR ortağı olduğu  Kerkük merkezli şirketin İstanbul şubesini yönetmektedir. Türkiye’den Irak’a her türlü mal ve malzeme ihracat yapan, farklı ülkelere uluslararası taşımacılık, kargo hizmeti veren, para transferi sektöründe faaliyet gösteren şirket ortağıdır. Kerkük Ticaret Odası üyesidir.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 9-20 Mayıs 2016  tarihleri arasında  Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programı sırasında Ankara'da tanışan MOHAMMAD NAJAT YOUSİF HÜRMÜZLÜ (önde) ve HIDAYAT BAKR QANBAR arkada) 2016 Ağustosunda Irak'ın Kerkük şehrinde  MOHAMMAD HÜRMÜZLÜ'nün ofisinde biraraya geldiklerinde dönem arkadaşlarına  özel bir selam olarak bu fotoğrafı ilettiler.