alt

19. TKG programına İran'ın Tebriz şehrinden katılan  MORAD SAR KHEİR KHİABANİ (sağda)  Doğu Azerbaycan- Türkiye Ticaret ve Yatırım Konferansına katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi BÜLENT KARAKUŞ (ortada) ve İran Masası sorumlusu KAAN GAFFAROĞLU (solda) ile görüştü.   

alt

11. TKG programı heyet başkanı ve  DEİK İran-Türkiye İş Konseyi Başkanı REZA KAMİ  (soldan 2.)  Ticaret ve Yatırım Konferansına katılan TOOBB temsilcileri ile yakından ilgilendi. 

Türkiye ve İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinin ortaklaşa düzenlediği ticaret ve yatırım konferansı Tebriz Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

Bu konferans Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB ve Türkiye’nin Tebriz ve Urumiye Başkonsoloslukları ve Tebriz Ticaret Odası’nın işbirliği ile düzenlenmiştir. Konferansa TOBB yönetim kurulu üyeleri ve Tebriz ve Urumiye başkonsolosları ve İran’dan bazı yetkililer katıldı.

Tebriz Ticaret Odası Başkanı Samed Hasanzade, konferansın açılışında iki ülkenin 30 milyar dolarlık ortak ticaret hedefine vurgu yaptı.

Fars Haber Ajansının sitesinde yayınlanan Ticaret ve Yatırım Konferansı haberine ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA) sitesinde yayınlanan konferans haberine ulaşmak için  bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.  

alt

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı BÜLENT KARAKUŞ (sağdan 2.) , 3-4 Eylül 2016 tarihlerinde, Tebriz Ticaret Sanayiler ve Madenler Tarım Odası ev sahipliğinde düzenlenen "Doğu Azerbaycan-Türkiye Ticaret ve Yatırım Konferansı"na katıldı.​

Karakuş, konferanstaki konuşmasında Türkiye ile İran gibi kardeş ülkelerin zor zamanlarda birbirlerinin yanında olduğuna değinerek ekonomik ilişkilerin gelişmesi için her türlü çalışma ve fedakarlığa hazır olduklarını belirtti. Gıda, turizm ve sanayi alanındaki potansiyele değinen Karakuş, üçüncü ülkeler de işbirliği fırsatlarına dikkat çekti.

 

Time Turk haber sitesinde yayınlanan yatırım konferansı haberine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

Konferansın ikinci oturumunda Doğu Azerbaycan Eyaleti'ndeki yatırım fırsatları ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcılar programın ikinci gününde Aras Serbest Ticaret Bölgesini ziyaret etti. 

TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan Doğu Azerbaycan-Türkiye Yatırım Konferansı  haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

Haberler com sitesinde yayaınlanan Ticaret ve Yatırım Konferansı haberine ise  bu linkten ulaşılmaktadır. 

3-4 Eylül 2016 tarihlerinde Tebriz'de düzenlenen Ticaret ve Yatrıırm Konferansına İstanbul, Konya, Mersin, Van, Bursa, Antakya, Gaziantep, Iğdır, Antalya ve Adana Ticaret ve Sanayi Odalarının  Yönetim Kurulu Başkanları ve üyelerinden de 50'ye yakın katılım sağlanmıştır.

alt

19. TKG programı üyesi MORAD SAR KHEİR KHİABANİ (sağdan 2.) Ticaret ve Yatırım Konferansına Türkiye'den katılan  Oda başkanları ve üyeleri ile tanışarak,  yeni işbirliği bağlantıları kurdu.

MORAD SAR KHEİR KHİABANİ Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı HİKMET ÇİNÇİN (sol başta)   ve Hataylı ihracatçılar ile karşılıklı ziyaretlerin devam etmesinin yararlı olacağı husunda görüş birliğine vardı.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli,  Gebze ve İstanbul'da düzenlenen  19. Türkçe konuşan Girimciler Programı'na İran'ın Tebriz şehrinden katılan MORAD SAR KHEİR KHİABANİ,  alüminyum enjeksiyon, döküm, otomotiv ve traktör yedek parçaları,  dayanıklı ev aletleri üreten şirket sahibidir.